Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pudingporral...

Hogyan kell pudingporral meggylevest készíteni?

Figyelt kérdés
Van egy üveg meggybefőttem,lé is van rajta.Nem tudom pontosan hogy kell...felteszem a levébe főni,és a pudingport kikavarom a csomagolásán leírt módon,és hozzáöntöm?A meggy levéhez kell vizet tenni?Ha igen,mennyit?
2012. aug. 9. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Annyi levet tegyél hozzá, amennyi levest szeretnél.

És úgy sűríts, ahogy írtad.

2012. aug. 9. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
De először vizet tegyél hozzá, tejet vagy tejszínt csak a végén, hőkiegyenlítéssel.
2012. aug. 9. 15:19
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Azért ennyire nem egyszerű...

Az üveg befőtthöz 1 üveg víz kell, bele fahéj, szekfűszeg, csipet só, cukor (ízlés szerint). Felforralod, sokat nem kell főzni.

Utána behabarod, én tejföllel és liszttel szoktam, de lehet tejjel, tejszínnel, natúr joghurttal is. És a lisztet lehet kicserélni pudingporra, de szerintem felesleges.

Amikor a habarás megfőtt (pár perc), citrom levével tudod kicsit savanyítani, hogy ne legyen olyan sziruposan édes.

2012. aug. 9. 15:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, mint előző, de kis étkezési keményítős tejszinnel, vagy tejföllel habarom be, nem szoktam pudingport beletenni.
2012. aug. 9. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Ahogy írták fűszerekkel együtt tedd fel főni.ha pudunggal szeretnéd sűríteni ehhez fél csomag vaniliás puding elég.a port hidegvízzel, vagy meggylével habverővel keverd csomómentesre és úgy keverd a lébe. hagyd csendesen főni, amíg sűrűsödni kezd.
2012. aug. 9. 15:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, és ilyen egyszerű, ugyanis a kérdés csak erre vonatkozott.

Nem fölösleges kicserélni a lisztet pudingporra, mert jobb pudingporral.

A pudingpor is keményítő, csak ízesített.

2012. aug. 9. 15:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a segítséget!Puncs pudingporral nem jó egyébként?
2012. aug. 9. 16:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Jaj,és főzős pudingpor kell bele? :)
2012. aug. 9. 16:34
 9/10 anonim ***** válasza:
a meggyleves puncsossal is finom. és főzősből (is) lehet sűríteni.
2012. aug. 9. 19:49
 10/10 THK válasza:

Főzős pudingpor, persze - hiszen főzöd a levest...

A legolcsóbb, 40-50 Ft körüli vaníliás tökéletesen bevált.

Egy külön kislábosban elkészítem a pudingot miután fölraktam a meggyet a nagylábosban, és akkor keverem bele a levesbe, ha az már forr.

2015. júl. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!