Meggylevest hogy tudom elkészíteni?
Hozzávalók:
1 kg magozott meggy
1 csomag hidegen kikeverhető vanília puding
1 deci víz
1 kis pohár tejföl
1/2 liter tej
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 mokkáskanál só
3 evőkanál cukor, illetve ízlés szerint
Elkészítés:
1 deci vízben, 1 deci tejjel 1/2 kiló meggyet a cukorral a mézes fűszer keverékkel, a sóval 20 percig főzöm, majd kihűtöm. Tálalás előtt a kihütött meggyet a hozzáadott tejföllel összeturmixolom, majd hozzáteszem, a reszelt citrom héját, a 4 deci tejet, és a puding port, és habverővel felverem. Végül a meggy másik felét belerakom és tálalom.
Jó étvágyat :)
Ciberét is főzhetsz, az még egyszerűbb (és szerintem finomabb :))
Felrakod főni a meggyet, ízesíted cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, kihűtöd és kész. Isteni finom!
* első válaszoló vagyok
Hozzávalók:
* 1 üveg magozott megybefőtt
* 2 citromkarika
* 1 csomag forraltbor fűszerverék
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* ízlés szerint cukor
* 4 evőkanál tej
Elkészítés:
A megybefőtett a levével meg a citromkarikákkal együtt fazékba teszed. Felöntöd egy befőttesüvegnyi vízzel. Felforralod. Közben a pudingport elkevered a tejjel. A levesbe rakod a forraltbor fűszerkeveréket és a cukrot. 1 percig együtt főzöd. Közben megkóstolod, és ha szükséges, még tehetsz hozzá cukrot. Folytonos keverés közben hozzáöntöd a tejben feloldott pudingport. Pár percig lassú tűzön összefőzöd. Lehűtöd, tejszínhabbal vagy anélkül tálalhatod.
Hátha ez jobban tetszik :) Jó étvágyat! :)
persze hogy be tudod. így csináld. Tedd fel a vizet főni szegfűszeggel, fahéjjal, citromkarikával, vaniliás cukorral, majd tedd bele a meggyet. ha majdnem kész, keverj el egy csomag pudingport kb 1.5 dl tejjel és döntsd lassan a meggyhez. Ha túl sűrű lett, tegyél még bele langyosított tejet (azért langyosítottat, mert ha hideget raksz bele összeugrik a vízben). én pont tegnap csnáltam, isteni finom lett :D
ja és cukrot a végén ha nem elég édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!