Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hamburgerhús tárcsán?

Hamburgerhús tárcsán?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam még hamburgert, de szeretnék csinálni jövő héten, nagyrészt marhahúsból, de ha úgy látom, hogy kevés, akkor teszek bele sertést is.

Van jó receptetek, ami nem annyira "fasírtos"?

Én eddig csak olyat találtam, ami tele van hagymával, pirospaprikával, de én úgy tudom, hogy a hamburgerhúsba nem kell ennyi hozzávaló.

Ha tárcsán sütnénk meg kint, akkor szétesne?

Köszi!


2012. aug. 5. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Tojással, vagy tojás nélkül készítenéd?


Szerintem tojással sem esik szét, ah alaposan össze van gyúrva, s a megformázott húst is jól összelapogattad. Szerintem jól lehűtve érdemes tartani sütés előtt. De nem fagyasztva! Tojással biztosan nem esik szét. (Ne tessék megütközni a tojáson, a hamburgernek nincs egységes receptje.)

Vékony legyen, s ne túl nagy. Mindkét felét megolajozva, gyorsan átsütve fincsi lesz. Lapáttal forgasd, vagy fogóval.

Magam nem zsemlébe tenném, hanem friss kenyérrel kínálnám, jégsalátával, paradicsommal, fűszervajjal.

2012. aug. 5. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Pont egy hete sütöttünk tárcsán hamburgerhúst, úgyhogy összefoglalom a tapasztalataimat.1.5 kg darált marhahúshoz 40 dkg marhafaggyút daráltam.Legközelebb apróbb lyukú darálón fogom ledarálni és lehet 2x.Szinte látszottak a húsdarabkák, úgyhogy ez az első tanácsom, daráld jó apróra.

Jó sok borsot, reszelt szerecsendió, mustárt, és sót tettem bele.Finom volt nagyon de a szerecsendiót elhagyom legközelebb, mert túl hangsúlyos benne.

Tojást nem tettem bele, és szerintem nem is kell, viszont egy kevés reszelt sajtot fogok bele rakni legközelebb.

A massza felét sütöttük meg és úgy emlékszem 9 db lett belőle.gyerekökölnyi gombócokat formáztam és ellapítva tettem a tárcsára.Legközelebb sokkal jobban ellapítom, mert összeugrott, azaz a kerülete kisebb lett de viszont vastagabb.

A tárcsa túl forrónak bizonyult úgyhogy levettük a tűzről és csak akkor tettük vissza amikor csillapodott egy kicsit a sülés.Sajnos mi fával fűtünk alatta és elég nehéz eltalálni a megfelelő hőt, de ha ti gázzal fütötök alá akkor azt tanácsolom ne legyen túl forró, és ne forgassátok feleslegesen a husikat.

Én hamburgarbucikat sütöttem hozzá.

2012. aug. 5. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Hű, köszönöm szépen a sok hasznos tanácsot!


Mi is fával fogunk tüzelni, de majd akkor odafigyelünk.

Neked nem esett szét? Én attól félek, hogy kicsit odaragad és szétmorzsolódik...

2012. aug. 6. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
A faggyú, meg az olaj nem engedi leragadni.Morzsálódni csak a darabossága miatt morzsálódott, de tényleg csak kicsit.Ezért kell sokkal pépesebbre darálni.Akkor jobban összeáll.
2012. aug. 6. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha marhából lesz a húspogácsa akkor megvan, hogy hány %-ék húsból és hány %-ék faggyúból kell állnia.

A fűszerezés meg só és bors. Ennyi.

Az igazi marhahús ízét nem szabad elvenni más fűszerrel.

Egy kis olaj kell alá és már sütheted is tárcsán őket. :)

2012. aug. 8. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!