Tárcsán valami jó étel?
Szia.
Mi tárcsán hagymát,krumplit(karikákra vágva) cukkinit(karikákra vágva) meg szalonnát szoktunk sütni..
Ezenkívül valami husifélét is..legutóbb mondjuk karajt sütöttünk..:)
Lehet bepácolni különféle módokon..:)
Pl..mustárt,egy kis olajat,kis pirospaprikát,delikátot,borsot,majorannát összekeversz,ebbe beleteszed,vagy ezzel megkened a husikat,hagyod kicsit állni..isteni finom lesz!:)
4 személyre:
8 szelet csontnélküli sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenhetjük mustáros hagymás páccal, vagy lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.) Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!