Mely halaknak nincs jellegzetes, büdös halszaga? És hogyan lehet úgy elkészíteni, hogy a lehető legkevésbé érződjön rajta a hal-íz?
Csak a döglött hal büdös. a friss hal halszagú. aki a hal szagát sem bírja, az sem sütve , sem főzve nem fogja megszeretni.
Amúgy a pangasius,( édesvizi cápaharcsa),amelynek talán a legkevésbé van "halszaga".
Íze is inkább nyúlhúsra hasonlít rántva, mint halra.
Errő a halról viszont annyi rosszat írnak mostanában össze( a tenyésztés módjáról) hogy kezd kimenni a divatból.
Vannak halak, amelyeknek valóban u.n. pocsolya-szaguk van.
Nincs szaga az élő-folyókból kihorgászott halaknak, ill. a szakszerű, nagyüzemi halgazdaságokban nevelt halaknak.
Ha a halat úgy szeretnéd sütni-főzni, hogy azon ne érződjön a hal-íz, akkor azt mondom, ne süss, ne főzz halat, hiszen abban pontosan az a poén, hogy annak a húsnak hal-íze van, és nem marha, sertés, vagy éppen birkahús-íze.
A halnak bizony halíze van. :)))
hát én múltkor hekket vettem aztán egész konyhába hal szag volt,nagyon erősen!
Ezen a héten tőkehalat vettem annak semmi erős szaga nem volt:)
De amire esküszök és 0 darab szálka van benne az az afrikai harcsafilé..de mázlistának kell lenni hogy találj mostanában:) sajnos..
:D
Pisztrángot megyek segíteni elpusztítani! :)))
(Ahol tejben áztatják a halat, ott kár annyi pénzt kiadni érte, inkább süssön-főzzön baromfit!) Maszek vélemény.
Pl: a Hekknek sincs halszaga,én csak ezt eszem meg.Megcsinálhatod paprikás lisztbe forgatva,rántva vagy grillezve is.
Ja,meg a Tonhal az is jó,ill. a Lazac,de ezek nem olcsók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!