Ti milyen fajta halrudacskát szoktatok venni? Miért?
lidlben, pennyben szoktam venni a 18db-os halrudacskát:)
néha veszek sajttal vagy spenóttal töltöttet is asszem frosta a neve de az olyan 500-550 körül van és 2db
vagy iglo halrudacskák
A hal halízű, nem lehet tenni ellene, van aki szereti, van aki nem. Ha a családoddal szeretnéd megszeretttetni akkor nem halrúddal próbálkozz, annak nagyon kevés köze van a halhoz. Én a halat imádom, mégis halrudacskát maximum évente 1x ha eszek, még az is sok. Vegyél tengeri, vagy óceáni halfilét, fűszerezd saját ízlés szerint, süssed, pároljad, bármi jobb mint az őrölt akármiből, mű dolgokkat teletömött, szójázott halrúdacska. Panírozhatod chips vagy kukoricapahalybe, prézlibe, párolhatod zöldségen, natúr sütheted vajban...Személy szerint a pangasiust ugyancsak nem ajánlom, ha arról van szó, hogy megszerettesd a halat.
Sok sikert :)
Halrudakat nem igazán szeretem.De...
- Pangasius halfilé (van mikor akciós, mint most is láttam, hogy 800 Ft egy kilós)
- Nálam most nagy sláger a tonhalas tészta. Ezt bátran ajánlom azoknak is, akik nem szeretik a halat.
Recept:
Hozzávalók:
* pici olaj
* 2 konzerv olajos hal (nem kell rio Mare, már lehet több helyen kapni olyat, hogy 3-4 db összecsomagolva 600-800 Ft-ért)
* 2 dl főzőtejszín
* hagyma (lilahagyma, de vörös is jó, ha szeretitek az újhagymát, azt is lehet bele tenni)
* fokhagyma
* só, bors, őrölt szerecsendió
* 1 citrom
* 1 tömlős sajtkrém (natúr, de van aki szereti az ízesítettet)
Elkészítés:
Olajon üvegesre pirítom a hagymát és a fokhagymát.Hozzáadom az olajos tonhalat (néha a levét is hozzá szoktam önteni, így nem kell annyi olaj) és szétnyomkodom a fakanállal (elkeverem, kicsit puhítom)
Felöntöm tejszínnel, forralom és hozzáadom a sajtot.
Ízlés szerint reszelek bele citrom héjat és levet is adok hozzá. (A citrom jól kiadja a hal ízét, így én szeretem savanyúbban)
A végén fűszerezem, mert gyorsan illó fűszerek a bors is és a szerecsendió is.
Eredetileg penne tésztához volt a recept, de spagettivel a legfinomabb.
Ezt lehet még variálni (én a múltkor főztem hozzá kukoricát és azt is hozzáadtam a szószhoz).
Lehet rá sajtot is reszelni, de én nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!