Mit kezdjek kb.1 kg reszelt, nyers fejeskáposztával?
káposztástészta kilőve... ;)
Köszönöm a segítséget!!!
1./ Kevés zsíron (olajon) födő alatt párold meg, pici cukorral, ecettel (vagy citromlével) ízesítve párolt káposztának sültek mellé, általában melegen tálalva.
2./ Nyersen egy kis sóval pörgesd meg, kavard össze, hadd álljon egy-két órát. Majd facsard ki, és rakd át salátalébe (cukor+ecet), és tedd a hűtőbe, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Ez így zöld-sali hidegen.
Szoktunk csinálni belőle paradicsomos káposztát is, de persze nem reszeljük, hanem csak kockára vágjuk a káposztát. Ha ez az eltérés nem zavar, nyugodtan készíthetsz belőle azt is.
Ahhoz én külön párolom a káposztát, külön készítem el a paradicsomszósz, és a kettőt összerotyogtatom. Ha van hozzá valami sült (oldalas, fasírozott, hasonló) nagyon jól összepasszol.
Egy részéből csinálj valamit, a többit fagyaszd le, akár készre párolva is.
káposztáslángos, káposztás hasé, káposztás batyu levelestésztából, káposztás rétes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!