Ki tud egy jó piskóta receptet? Ami szép nagyra feltud jönni.
A jó piskóta feltételei (ahogy én tanultam)
- minél keményebbre vered a habot, annál biztosabb a siker
- a csomag sütőpor kell hozzá
- kell a megfelelően előmelegített sütő
- az első 20 percben eszedbe se jusson kinyitni a sütő ajtaját!
Azon kivül én az első válaszoló szerinti sorrendben rakom össze.
2 tojásnyi mennyiséghez kell:
40 g cukor és 60 g liszt
A tojás fehérjéket habosra keverjük a cukorral, a cukor mennyiségét habosítás közben több részletben adagoljuk. ezután a habba forgatjuk a sárgákat, amikor már márványos a sárgája a habban akkor 2-3 részletben hozzászitáljuk a lisztet is és beleforgatjuk óvatosan. Előmelegített sütőben ~180 C fokon sütjük, amíg meg nem sül, ez függ a tészta mennyiségétől.
Fontos, hogy sütőpor egyáltalán nem kell bele!, és a fehérje habját sem kell kőkeményre verni!, mert össze fog esni a piskóta. Akkor jó a fehérje hab ha már van tartása és a habverőt kiemelve a habból, ilyen kisebb visszahajló csúcsok képződnek a habban.
piskóta recept 22-es karikához:
6 tojás
14 dkg liszt
12 dkg cukor
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A sárgáját kihabosítjuk a cukor felével. Félig felverjük a fehérjét, hozzáadjuk a cukor másik felét és felverjük keményre. Óvatosan összekeverjük egy fakanállal és kis adagokba hozzáadjuk a lisztet. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem vajazzuk ki. Beleöntjük óvatosan a masszát és felhúzzuk a forma oldalára. 170-180 fokos sütőben sütjük. Ha kisült kivágjuk a formából és kihűtjük.
-nem szabad beton keményre verni a fehérjét, mert nem fogod tudni elkeverni a sárgájával. éppen csak addig kell verni, hogy ha fejjel lefelé fordítod a tálat ne csússzon ki belőle.
-nem feltétlen kell bele sütőpor főleg nem egy csomag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!