Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ennyire nincs íze a zöldségfél...

Ennyire nincs íze a zöldségféléknek, többi lent?

Figyelt kérdés
Főztem egy nagy fazék húslevest. Saját vágásból húsos csontból, a zöldségféléket vettem. Raktam bele: zöldség/zöldje, répa, karaláb, hagyma, kelkáposzta, fél paradicsom, fél paprika. Olyan sűrű, hogy alig van leve. Csak sót raktam bele, ételízesítőt nem, gondolván ennyi zöldségféle úgyis megadja az ízét. Hát nem adta meg.:( Tiszta vízíze lett. Csak raknom kellett bele egy kis ételízesítőt:( Először csak sóval próbálkoztam, talán az elég lesz, csak keveset tettem először. De nem:( Ennyire nincs ízük a zöldségféléknek, vagy én rontok el valamit? Bár elképzelésem sincs mit, ennél több mindent már nem kell egy húslevesbe rakni. Már csak zeller és bors mehetett volna szerintem, amit kihagytam. ...és nem arról van szó, hogy hozzá vagyok szokva az ízfokozókhoz, mert tisztán érezhető volt, hogy enyhén ízesített vizet kóstolok. Ha az ízfokozókat hiányolták volna az ízlelőbimbóim:), akkor "ízesnek" éreztem volna, csak nem eléggé. Szerintem. Vagy nem? Szerintem de igen, mert mostanában egyre több ételből kihagyom az ételízesítőt, és így jobban ízlenek.

2012. aug. 3. 13:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nagy fazék, én 10 liter körüli fazékban főzöm, 5-6 murok (sárgarépa) 3-4 petrezselyemgyökér, zellergumó (kötelező) paradicsom, paprika, karalábé, hagyma (karikára vágom, forró vason barnára pirítom) zöldet soha nem teszek bele. Marhacsont, marhaszegy, ha vegyes akkor libahátat, combot is teszek, só, borsszemek, pár szem kömény...mindig más lesz a leves, de mindig nagyon finom, ízes. SOHA nem teszek bele ételízesítőt. Másnap, harmadnap még finomabb mindig...:)
2012. aug. 4. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!