Mit főzzek 30 dkg csirkemellből 4 személynek?
Darált húsos tésztát. Az nagyon kiadós.
Pirítsd meg olajon póréhagymakarikákkal (kb. 10 cm), só, bors, önts rá 3 dl tejszínnel elkeverve 10-12 dkg natúr sajtkrémet, tegyél bele egy csomag vágott petrezselymet, néhány rozmaringágat, ha szereted, kevés kakukkfüvet.
Forrald össze, főzz ki egy csomag spagettit. 4 személyre bőséges.
1-es! És hogyan csináljon a húsból daráltat?
Én dobnék hozzá zöldséget, vagy gombát, olajon lepirítanám miután feldaraboltam, tejszínnel összefőzném és sóval-borssal ízesíteném. hozzá tésztát főznék ki.
Vágd fel csíkokra a csirkemellet, 2-3 kanál olajon dinsztelj meg egy nagy fej hagymát, dobd rá a húst, pirítsd kifehéredésig, borsozd meg és öntsd fel egy bögre vízzel, fedő alatt főzzed kb háromnegyed órát, majd tejfölös, vagy tejszines habarással, esetleg még kis vízzel felöntve, jó sok petrezselyemmel megszórva tálald spagettivel.
Csinálhatod pöürköltesen is, tefjföllel ízesítve.
Én is ilyen zöldséges ragut szoktam, kevés húsból, egy 450 gr-os zöldségmixszel, vagy ami van ottgon, gomba, borsó stb. egy nagy pohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással.
közben kifőzök fél kiló valamilyen tésztát, ami éppen van kagyló, penne stb. egy nagy tálban összekeverem a ragot a tésztát, a tojásos tejföllel, majd egy kikent tepsibe terítem. ha van sajt megszórom vele, ha nincs úgy is jó. pirosra sütöm. Hatónknak jóllakásig elég. ja én egy kis hagymán kezdem a húst párolni.fűszerezem, sóval, borssal, bazsalikommal , vagy majorannával.Igaz hús itt-ott a kanyarban van, de az egész együtt így is nagyon finom.
csinálj meikói rizses húst (saját receptem),ahhoz pont elég ennyi.
Húst felkockázod,kevés olajon megpirítod,de tényleg jó barna legyen a külseje. Utána leveszed a lángot és megszóröd a kedvenc fűszereiddel. Én csípősen szeretem ezért mexikói fűszerkeverékkel szoktam,sóval,borssal,pirospaprikával,rányomok egy gerezd fokhagymát,és őrölt chillit,valamint kurkumát. Ne fedd le.
Közben rakd fel a rizst főni,meg a mexikói zöldségkeveréket, a húst meg forgasd időnként,20-25 perc alatt kész lesz pont mikor a rizs is és a zöldségkeverék is. Az a jó ha a fűszerek rápirulnak. Végén egy nagy tálban összekevered és ezersziget öntetet csurgatsz rá . Lehet furán hangzik de igen illik hozzá:)
Családban mi nagyon szeretjük,úgy jött ez a recept hogy nem tudtam mit főzzek aztán összedobtam egy ilyet és azóta is rendszeresen kerül az "étlapunkra":)
Ma valami hasonlót csináltam egy pár debreceniből:
Krumplit vékony karikára, vöröshagymát szálára, zöldpaprikát is karikára szeltem. Hozzá kockáztam néhány paradicsomot, só, bors, fűszerek. Hozzá a karikára szelt nyers debreceni páros kolbász, az egészet nyersen összekevertem, bele egy jénaiba, igaz, hogy alól-felül elosztottam egy kis doboz tejfölt is, sütőben összesült először fólia alatt, majd pirítva. Isteni lett, jót kajáltam belőle.
Ez a rác-ponty helyett a rác-krumpli, akármilyen husi-maradékod, bármi "apróságod" van, ebbe bele tudod csalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!