Először sütök sütit! Ajánlana valaki valami egyszerűt? Esetleg sütés nélkülit?
ha konkrétan sütni szeretnél, tényleg a bögrések, muffinok a legegyszerűbbek.
sütés nélküli is van ezerszám, egy kis pudingfőzéssel, és egyebekkel formába öntve (legjobb az őzgerinc) finom csokis ostyásrolád, vagy kókuszos, piskótás süti, vagy krémmel összerakva keksz, majd hidegen ferdén felvágva, lesz a csíkoskeksz. szép és finom.
Ez a bögrés sütemény recept 3 perc alatt készül el mikrohullámú sütőbe téve. Egy 3 dl-es hőálló, bögre, és pár perc kevergetés szükséges mindössze az édes nyalánksághoz.
Hozzávalók az alaprecepthez:
4 csapott ek finom liszt (tönkölybúza is lehet), 2-3 csapott ek cukor, vagy gyümölcscukor, 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna, 2 ek főző kakaópor, 1 tojás, 2 ek olaj (pl. dióolaj), 2 ek tej
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket.
Jó alaposan keverjük őket össze. Majd üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat.Egy folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre.
Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem.
Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 mp-et, majd vegyük ki.
Nekem szépen kiesett a formából a sütemény, de ez nem menne ilyen simán, akkor egy kés segítségével vágjuk körbe mielőtt kivennénk.
A süti a bögre formájától függően lehet magas is. Ha ez így van, nekem így volt, akkor vágjuk ketté, majd így tegyük a tányérra.
Megjegyzés: A mikrohullámú sütő csírátlanítja az ételeket is. Így nagyon nem egészséges. Bár jó ízű ez a sütemény, az állaga kissé "rugós". Lehetőség szerint hagyományos úton süssön inkább süteményt.
Az a rengeteg cucc, ami abban benne van felveszi majdnemcsak a két és fél liter vizet.és azt is írja, hogy tocsogósnak kell lennie.
szerintem jól van az a recept.
Én ezt a sütit már többször sütöttem meg. Nagyon egyszerű, tényleg csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd megsütni.
A sütési hőmérsékletet és az időt muszáj pontosan betartani.
Egy nagyon egyszerű, melegben nagyon finom, hideg süti:
MÁLNÁS KOCKA
Egy tálba teszünk egy réteg háztartási kekszet, majd öntünk rá bőven cukros (+ vaniliás cukor) tejfölt, aztán még egy réteg keksz, még egy réteg tejföl és még egyszer így. A tetején tejföl van, amire én egy réteg málnát szoktam szórni. Betesszük a hűtőbe és másnapra fantasztikusan összeáll...és fenséges illata van:)
Általában a vendégek nem tudják kitalálni miből van, valami különleges krémre gyanakodnak:)))
és még egy, amit pár hete próbáltam ki először és nagy sikere volt:
PUDINGOS KRÉMES SÜTI
Egy réteg babapiskótát meglocsolunk egy kevés langyos cukros tejjel, majd főzünk ki egy csomag pudingot. (lehet csoki puding, vagy vaníliás, pl.az Oetker boubon vaníliás pudingja, kb. 130 Ft/csomag). Amíg kicsit hűl a puding, addig baracklekvárt kenünk-öntünk a piskótákra (legjobb a házi). Eztán a kész pudingot ráöntjük a lekvárra és a tetejére a sok édeset ellensúlyozva tehetünk egy réteg meggyet:)
Amikor kihűlt, betehetjük hűtőbe aztán NYAMI :)
Finom, könnyű,nyári desszert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!