Hány fokon és meddig süssem a csirkét, ha nem darabolom fel?
http://www.youtube.com/watch?v=EgU-WycA54I
Egyébként innen van az ötlet, tegnap kipróbáltam ezt és tényleg nagyon jól működött és nagyon szaftos maradt a hús, a probléma csak az, hogy a legtöbb sütő nem tudja stabilan tartani (főleg az ilyen alacsony) hőfokot, úgyhogy érdemes beszerezni egy thermométert hozzá.
Általános szabály, hogy a csirke súlyának megfelelő ideig, vagyis egy másfélkilós csirkét kb 90 percig sütünk.
persze sütőfüggő is. én először 180 fokon kezdem, aztán amikor már körbepirult egy kicsit, feszes a bőre, akkor kb 150 fokon folytatom.így is szép ropogósra pirul.
Amiről 88 mph ír az a konfitálás, más néven zsírban abálás. régi eljárás, a lényege a 4-5 órán át tartó sütés, alacsony hőfokon.az egész csikét nehezen tudom elképzelni , mert teljesen el kell, hogy a lepje a zsír.
kezd újra divatba jönni, étlapon is találkoztam vele, sőt a férjem evett is.
azért a mai rohanó háztartásban nehezen tudom elképzelni, én legalábbis nem szánnék neki ennyi drága időt:)
"Amiről 88 mph ír az a konfitálás..."
Nem, nem én semmi ilyenről nem írtam. Nem kell ellepnie semmilyen zsírnak.
Egyszerűen csak berakja az ember egyben a sütőbe majd alacsony hőfokon süti a húst, hogy ne száradjon ki, ne préseljen ki magából minden szaftot és ízt. És tényleg működik.
Macerásnak macerás kicsit, de Hestonnak ennél jóval macerásabb receptjei is vannak, pl a 24 órás steak, azokhoz képest ez még egészen vállalható. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!