Főzőversenyre jó ötlet paprikás csirkét csinálni?
a paprikás csirke nem egy tikipus bográcsos étel, de ez csak a privát véleményem. a tejföllel a végén össz kell forralni és az a bográcsban szerintem merész vállalkozás.nagyon hamar odakaphat. a gázt tudjuk szabályozni, levenni a lábast stb , ha kell,de bográcsot nem.
a legjobb körete a nokedli, ezt bonyolult helyben kivitelezni, bár nem lehetetlen a kész nokedli gőz fölötti felmelegítése, egy másik bográcsban fővő víz fölött.
én a magam részéről a paprikéscsirkétől tartok bográcsos kivitelben.
egy tyúkpörkölt az megint más, azt lassan sokáig lehet főzni, és nem kell bele tejföl.
vagy a klasszikus marhalábszár, csülök, vagy vadpörkölt... de ez már nem a kérdés:))
Első: Na akkor a sima pörkölt csirke is egész jó ötlet :DD
Csak tényleg a galuska elkészítését lenne jó megoldani :)
Második: Először levesen gondolkodtam de az a baj hogy 3 órás a verseny és egy levesnek (legalább is egy gulyásnak)az kevés idő :P
Kedves utolsó, akkor Te még nem próbáltál tejfölös paprikást csinálni bográcsban...
És hiába forró a pörkölt, hideg nikedlivel nem lehet tálalni. ha pedig belekeveri a teljes kész pörköltbe, eléggé rossz látvány...
Tényleg érdeklődjétek meg, mik a szabályok. mit kell feltétlen helyben előkészíteni, megfőzni, és mit lehet félkészen, készen vinni, melegíteni.
ha ezt tudod, elég sokmindenre tudok válaszolni, mert van egy lecsós csapatunk,(fesztiválgyőztes), és az ottani szokásainkról tudnék írni./ a lecsó után, mellett mindig főzünk valami húsosat is, persze versenyen kívül:))
Valóban érdemes elgondolkodni, kell-e erőltetni a paprikás csirkét, arányban áll-e az eredmény a macerával.
A 35 fokban lassan "szoba hőmérsékletűre" melegített nokedli elég kétesélyes mutatványnak tűnik... Úgy gasztronómiai, mint egészségügyi szempontból.
Ám, ha mégis ragaszkodtok hozzá, két bográcsot kell vinni, és a paprikás elkészülte után a másikba szaggatni a galuskát, majd tálba szedni. A 3 órába gazdagon belefér, hiszen a nokedli tésztát már be lehet keverni, amíg a víz felforr.
Ám néhány tipp, tábori ételhez:
-gulyás (babbal, vagy krumplival)
-pörkölt(marha, sertés, vad,pacal, köröm,szív)
-resztelt máj
-pincepörkölt
-székelykáposzta, töltött káposzta, kapros káposzta
-rizses hús
Rendes főzőversenyen nem az étel költségét minősítik, hanem magát az ételt, a kreativitást, és azt, hogy tényleg az legyen, aminek nevezitek. Egy jól összerakott "mezei" paprikás krumpli simán lekörözheti a hanyagul összetákolt drága ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!