Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Híg a süti, lehet még...

SOS! Híg a süti, lehet még belőle valami? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Hozzávalók:


50 dkg tehértúró

8 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl kefir

2 t.k. étkezési zselatin

1 dl langyos víz

gyümölcs (idény szerint eper, meggy, őszibarack)


Ezek vannak elkészítve, összekeverve, és folpakkal bélelt őzgerincebe öntve, de most még nagyon híg. Min. 5 órát kell hűtőbe tartani, az van a receptben, de félek, hogy egy nap múlva sem lesz jó!


A hozzávalókat elnézve, szerintetek sikerülhet?Mert ha nem, sűrgősen mást kell csinálnom, mert vendégeket várok!


Előre is köszi!


2012. aug. 1. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Én még nem csináltam sosem ilyen zselatinos verziót, csak anyum. De szerintem ennyinek elégnek kéne, hogy legyen. Igaz egyszer már anyu is járt úgy, hogy hígabb maradt a kelleténél. Az arányok ugyan azok voltak, mint máskor. Ebben az esetben kis tálakba kiszedtük és úgy ettük meg, az íze tökéletes volt.
2012. aug. 1. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A víz szerintem felesleges volt bele.

Szerintem keverj még hozzá túrót, addig amíg nem lesz elég szilárd.Kenyérmorzsát is adhatsz hozzá, az is szilárdítja, összefogja de az íze semleges, így nem rontja el a sütit.

Esetleg rakd mélyhűtőbe, hogy gyorsabban hüljön, csak vigyázz, ne kezdjen el fagyni.

2012. aug. 1. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
A vízben kellett a zselatint feloldani.
2012. aug. 1. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem kevernék utólag már semmit hozzá. Hanem ha holnap mégis híg maradnak, akkor szétporcióznám kistányérokba, ahogy fentebb írták, és adnék minden adag mellé egy babapiskótát! Vagy üresen, vagy félig csokiba mártott babapiskótát.

Esetleg sütnék egy lapos piskótát, és azt raknám a tányérok aljába kis csoki vagy gyümölcssziruppal, majd erre a túrós krémet...

Vagy pedig bármilyen édes kekszet tálalnék mellé, mert a fenti recept mégsem egy igazi sütemény, hanem csak krém.

2012. aug. 1. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg fog dermedni. lehet, hogy nem betonkemény lesz, de azért szeletelhető.

Gondolom, hogy kipróbált recept, nem légbőlkapott találmány.

5 óra körül nézd meg, még pohárkrémet utána is tudsz belőle csinálni, ha mégsem dermedne meg.

majd szúrj bele villát és érzed, hogy milyen az állaga.

majd a tálalásnál légy kreatív. egy desszertes tányérra tegyél egy szeletet, majd keresztbe rá egy másikat, hogy kicsit felfelé álljon. locsold körbe vékonyan piros sűrű szörppel, spricceld fel tejszinhabbal, majd azt szórd meg egy kis madnulaforgáccsal, vagy tört mogyoróval, dióval.

így, ha nem annyira szilárd, akkor is megáll és dekoratív.

2012. aug. 1. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Na, milyen lett? Hogyan ettétek?

2012. aug. 4. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem fogyott el egyszerre, az első szeletek még nem lettek túl jók, de éjszaka hűtőben volt ami maradt, és azt már tökéletesen lehetett. :)
2012. aug. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!