Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen különlegességeket...

Milyen különlegességeket főztök zöldbabból?

Figyelt kérdés
írhattok régebbi recepteket is
2009. júl. 17. 01:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

2 felekeppen csinalom a fozeleket.

Az egyiket eresztekkel,fasirttalvagy tukor tojassal talalom, a masikat porkoltbe fozom bele a zoldborsot, igy nem kell melle semmi.

A zoldborso levest meg repaval meg csipetkevel + rantassal keszitem.

2009. júl. 17. 05:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A főzelékbe nagyanyém szokása szerint,amikor már kész személyenként 1-2 tojást engedek bele ( mint a buggyantott tojást ),kicsit hagyom benne főni,így nem kell hozzá semmilyen feltét.

Rakott zöldbabot is szoktam főzni.Megfőzőm a zöldbabot sóba-vízbe,rozmaringot is teszek bele.Főzök rizst.Darált húst megpárolok rövid paprikás lében.A tepsibe sorban lerakom:bab-rizs-hús-rizs-bab. A tetejére tejföl és a sütőben átsütöm.

2009. júl. 17. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A Palócleves nagyon finom. Persze birkával az igazi, de néha megcsinálom disznóból is.
2009. júl. 17. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Salátát is szoktam belőle csinálni, megfőzöm a darabolt zöldbabot, kihűtöm. Felszeletelek lila hagymát, elkeverem a zöldbabbal. Ecetes levet készítek, mintha uborkasalátára, vagy fejessalátára csinálnám, ráöntöm a hagymás zöldbabra úgy, hogy éppenhogy ellepje. Beteszem hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek. Levest is készítek belőle, kockára vágok csirkemellet, pulykamellet, vagy sertéscombot. Olajban megdinsztelek pici fej vöröshagymát, egy-két gerezd fokhaagymát, hozzáteszem a húst, tovább dinsztelem együtt, majd felöntöm hideg vízzel. Teszel bele pici sót, vegetát, borsot és félig puhára főzöm. Akkor belerakom a feldarabolt zöldbabot, karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, pici zellert. Puhára főzöm, rakok bele pici tárkonyt, majd tejfölbe rakok egy csapott teáskanál lisztet, elkeverem jól és behabarom vele a levest úgy, hogy félrehúzöm a tűzről. Egy vagy két tojásból és annyi lisztből, amennyit a tojás felvesz galuskát készítek és kiskanállal beleszaggatom. Amikor feljön a leves tetejére, akkor kész. De aki diétásabban szereti, nem muszáj tésztaféleséget beletenni. Tálaláskor citromkarikát, vagy citromlevet rakok az asztalra, aki pikánsabban szereti, tehet bele. A rakott zöldbabot úgy készítem, hogy megfőzöm a feldarabolt zöldbabot, közben a kockahúst, vagy darálthúst pörköltösen elkészítem ne túl hosszú lével. Jénai aljára zöldbab kerül, rá hús, megszórom sajttal, rá megint zöldbab, rétegezni úgy, hogy a tetején zöldbab legyen. A pörkölt visszamaradt levével elkeverek egy tejfölt, mennyiségtől függ, hogy nagyot, vagy kicsit és ráöntöm a zöldbabra. Mélyedéseket nyomok bele, és a mélyedésekbe beleütök egész tojást, általában úgy szoktam, hogy ahányan vagyunk annyit. Átsütöm sütőben úgy, hogy a tojás süljön meg a tetején. Van hogy amikor már megdermedt a tojás, akkor még megszórom a tetejét sajttal, de nem fontos. Jó étvágyat:)
2009. júl. 17. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A rakott zöldbabhoz megfözöm a babot kevés vizben nem túl puhára (borsikafüvel izesitve),és egy tüzálló edénybe rakom a felét. Darált húst zsiradékon hagymán átpiritom, Soval, borssal füszerezem és a babra öntöm. A maradék babot rárakom, és az egészet besamelbe (tej, vaj, liszt, izesitönek só, szerecsendió, bors, nagyon kevés cukot) kevert tojással és sajttal leöntöm, a sütöben átsütöm.
2009. júl. 17. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
rakott zöldbab, húst megpárolni, mint előttem is írták már páran, paprika,kis foghagyma, só bors, petrezselyemzöldje, rizst főzni,babot megfőzni és egy nagy tejföllel összekeverni az egészet egy nagy tálban, kiolajozott tepsibe tenni, tetejére sajt, és megsütni :) imádom :)
2009. júl. 21. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez tetszik!! köszike!! Írjatok még
2009. júl. 21. 23:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Én rizs mellé szoktam csinálni olyat, hogy kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát és összeforgatom az előtte sós vízben megfőzött babbal. Isteni finom! Rántott husival és meggybefőttel, hmm!

Amúgy semmilyen más formában nem eszem meg a zöldbabot, csak így.

2009. júl. 22. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
én sajtos zöldbabot szoktam csinálni:kell hozzá 80 dkg zöldbab,20 dkg rizs,5 dl húsleves,ami kockából is jó,15 dkg sajt,petrezselyem.a rizst kipattogtatom,,hozzáadom a zöldbabot,felöntöm a levessel,kicsit összefőzöm.majd tűzálló tálba teszem,lefedem és mikróban puhára pároljuk.még melegen összekeverem a sajttal,petrezselyemmel,megsózzuk,kivizezett formába teszem,beleteszem a babot,majd tálra borítom.nagyon szeretjük.
2009. júl. 22. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!