Milyen különlegességeket főztök zöldbabból?
2 felekeppen csinalom a fozeleket.
Az egyiket eresztekkel,fasirttalvagy tukor tojassal talalom, a masikat porkoltbe fozom bele a zoldborsot, igy nem kell melle semmi.
A zoldborso levest meg repaval meg csipetkevel + rantassal keszitem.
A főzelékbe nagyanyém szokása szerint,amikor már kész személyenként 1-2 tojást engedek bele ( mint a buggyantott tojást ),kicsit hagyom benne főni,így nem kell hozzá semmilyen feltét.
Rakott zöldbabot is szoktam főzni.Megfőzőm a zöldbabot sóba-vízbe,rozmaringot is teszek bele.Főzök rizst.Darált húst megpárolok rövid paprikás lében.A tepsibe sorban lerakom:bab-rizs-hús-rizs-bab. A tetejére tejföl és a sütőben átsütöm.
Én rizs mellé szoktam csinálni olyat, hogy kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát és összeforgatom az előtte sós vízben megfőzött babbal. Isteni finom! Rántott husival és meggybefőttel, hmm!
Amúgy semmilyen más formában nem eszem meg a zöldbabot, csak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!