Üveges zöldbabból hogy kell főzeléket csinálni?
Figyelt kérdés
Van egy üveges zöldbabom,a párom szereti a zöldbabfőzeléket,légyszi írjátok meg,hogy csináljam ebből.2011. jan. 6. 12:30
1/11 anonim válasza:
Nem sokban különbözik, hamarabb kész van.
Én csinálok egy rántást, teszek bele pirospaprikát, felöntöm vízzel, sózom, pici bors, mikor forr a víz, beleteszem a lemosott zöldbabot.
Szűrőbe szoktam önteni, és csap alatt átmosom.
Vagy pörköltet, vagy fasírtot csinálj hozzá, jó étvágyat:)
2/11 anonim válasza:
hagymat dinsztelsz,ra a bab tehetsz bele egy pici ecetet(par cseppet)es habarast ra,na meg so,bors esetleg paprika.
3/11 anonim válasza:
beleöntöd egy lábasba és elkezded melegíteni, addig míg nem gyöngyözik a víz, vagyis lassan forr.
főzni nem kell, mert a konzerv ouha.
aztán vagy berántod, vagy behabarod lisztes-tejfölös habarással. ezekkel egyet forralod és ízesíted esetleg
még ecettel-cukorral, attól függ hogyan szeretitek.
a rántásba fokhagyma is mehet, nagyon jó íze lesz a főzeléknek.
4/11 anonim válasza:
Én úgy szoktam(pl.globus vagy lidl-s).hogy kevés olaj rá a liszt,elkevereem rá a fokhagyma,kicsit hagyom pirulni(lehet az olajra elöbb a fokhagyma aztán a liszt csak akkor könyebben megkeseredik.Aztán felöntöm tejjel,fokozatosan,látni lehet rajta h mikor jo.Amikor szép krémes állagú fűszerezem örölt paprikával,vegetával,(kis tejföl,ecet mehet bele ha akarod én nem szoktam).Aztán amikor érzed a masszán h izes és elég krémes akkor beleönteni a zöldbabot(levét elötte leönteni egyértelmüen)és összemelegited,a végén kis petrezsejemzöldet még rátehetsz.
5/11 anonim válasza:
6/11 anonim válasza:
En a habaràshoz szoktam keverni egy tojàssàrgàjàt sokkal selymesebb és finomabb lesz.
8/11 anonim válasza:
Milyen lett?
Eléggé eltérő recepteket küldtünk, sikerült választani?:)
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nekem nem izlett,páromnak nagyon!Nekem soknak tűnt a liszt,és nem volt olyan íze,mint amire én gondoltam.Így aztán,mivel szeretjük a tárkonyt,a végén azt is tettem bele picikét.Legközelebb is megpróbálkozom!!
2011. jan. 7. 13:45
10/11 A kérdező kommentje:
Ja,úgy csináltam,ahogy az első hozzászóló javasolta,de még sűrítettem egy pohár tejfölben egy evőkanálnyi liszttel.Csakhogy mindenki receptjéből tanulhassak:)
2011. jan. 7. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!