Hogyan csináljam a paradicsomszószt, hogy ne legyen csomós?
eddig egyszer próbálkoztam vele, de akkor nem igazán jött össze.
csomós lett, és iszonyat sűrű, az egész ment a moslékba.
húsgombóchoz szeretném készíteni.
A kész rántást csak hideg vízzel szabad felengedni, és miközben öntöd rá a vizet, nagyon gyorsan kell a másik kezedben levő fakanállal kavarni. Először csak viszonylag kevés vizet, majd ha már van egy sűrű masszád, akkor tudod és kell hígítani.
Nekem az a gondom (volt) a rántás felengedésnél, hogy nem volt 3-ik kezem, hogy a lábast is fogjam, ezért elkezdett a kavarás közben vándorolni a gázon. Ezért kitaláltam, hogy arra az időre, míg felengedem, ráraktam az előkészített húsvágó deszkára, és ott engedtem fel, azon nem kezd el a lábas keringőzni.
Amikor a rántást felengedted és elkeverted, a paradicsompürét vagy lét akkor öntöm bele, és összefőzöm.
A húsgombócot én külön szoktam megfőzni, és csak azután rakom össze, van, aki a kész paradicsom-szószban főzi meg a gombócot. Szokás kérdése.
ma 10:55
kár hogy nem a rántásról van szó,hanem a paradicsom megfőzéséről. A kérdező paradicsomból készít szószt,és az lesz neki csomós,sűrű..
A paradicsomból paradicsom-szósz rántás nélkül nem igazán lesz. Másrészt a rántás szokott csomós lenni, ezért nem sikerül sokaknak a paradicsom-szósz.
De majd a Kedves Kérdező szóvá-teszi nekem, ha akarja, hogy nem erre volt kíváncsi, vagy még rákérdez további részletekre.
Ezt bízzuk a Kérdezőre, nem nekünk kell egymás között tisztázni ezt a dolgot.
hát igen momentán akkor a rántással volt a gond, mert ahogy öntöttem a vizet rögtön összekapta, és így csomós és hát szörnyű volt, ízre nagyon lisztes volt. szerintem sok lisztből csináltam a rántást.
akkor úgy fogom csinálni, hogy kb 3-4 kanálnyi lisztből készítek rántást, azt felengedem vizzel, és akkor ebbe bele a 2 doboz sűrített paradicsom, só, cukor.
és kész?
így jó lesz szerintetek?
egyébként minden választ köszönök, mindegyikben volt valami hasznos :)
Akkor én értettem félre..bocsi,mindenkitől..
Ugyanis nem ezt a kérdést olvastam hogy
" Hogyan csináljam a rántást, hogy ne legyen csomós?"
Mert a paradicsomszósz és a rántás két különböző dolog..
:D Semmi baj, végül is a szószba kell rántás...
Amúgy szerintem jó lesz, de tudod, először pici víz, elkever, aztán a többi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!