Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok csokis marlenka...

Mondanátok csokis marlenka receptet?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:

íme itt egy lelőhely:


[link]


itt van jó sok! :)

2009. júl. 16. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy google-n van sok, de mindegyik mást ír.. Kipróbáltam már párat belőlük, de nem lett olyan, és arra vagyok kíváncsi, hogy valakinek valamelyik sikerült-e.
2009. júl. 17. 15:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja és ha jobban megfigyeled és rendesen átolvasod akkor észreveszed, hogy egyik sem ír csokit vagy kakaót a hozzávalóknál.. de azért köszi a linket.
2009. júl. 17. 15:03
 4/7 anonim ***** válasza:
hát, akkor bocsi és szívesen, további sok szerencsét
2009. júl. 25. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Név: Csokis Marlenka

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: Tészta: 100 gr. vaj 2 nagy kanál méz 250 gr. cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr. finomliszt.

Elkészítés: A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük.


Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.


megint az utolsó vagyok, és itt azt írja h az ecet-szódabikarbóna...-ból lesz barna a massza, ami olyan "csokis" :) és sz.tem nem azért csokis mert csokit adnak hozzá, de lehet h én vagyok kissé butus :) XD

2009. júl. 25. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
csak a csokis marlenkanak nem a krémje hanem a tésztája csokis :D na mindegy megpróbálom valahogy
2009. aug. 4. 16:08
 7/7 anonim válasza:
a szódabikarbóna+ecettől fog megkelni a tészta, keletebbre inkább ezt használják a sütőpor helyett és semmi köze a csokihoz
2010. febr. 27. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!