Hogyan kell finom sóskafőzeléket készíteni?
Én így szokta:
Leveles sóskának kitördelem a szárait,és amennyire tudom kihúzom az erét is.(Nem szeretem a bolti sóskát,annak nem olyan az íze.)Aztán bele egy edénybe,és megpárolom.Gyakran kell kevergetni,mert hajlamos leégni.Amikor összeesett,beleöntök egy kis tejszínt liszttel,meg egy kicsi cukrot.(Én savanyúan szeretem,de ha te édesen akkor több cukrot bele.)Mikor besűrűsödött,akkor leveszem és megeszem:)
Másik módszer,amit szintén alkalmaztam:
Az öszessős részig ugyan az,mint az előbb,csak ezt felöntöd egy kis tejjel,majd habarással sűríted.Cukor itt is van.
A két módszer ízvilága között nincs nagy eltérés,és azt főzöm,amelyikhez éppen itthon van minden.
Én így szoktam (tudom, nem ez az eredti módszer, de nagyon finom!):
megdinsztelek egy kis fej hagymát, ráteszem a mirelt sóskát (vagy spenótot, de akkor fokhagymát is dinsztelek a hagymával). Megvárom, amíg kiolvad, párolom egy picit a levében. Teszek hozzá sót és cukrot (spenótnál cukor helyett szerecsendiót). Amikor már nagyjából elfőtte a levét, nem teljesen, akkor elzárom, és belekeverek egy 2 dl-s tejfölt vagy tejszínt, meg 3-4 evőkanál búzakorpát. Még úgy 15 percig állni hagyni, hogy a korpa megpuhuljon, így a végén egyáltalán nem érezni, hogy van benne, de nagyon szépe lesz az állaga, és finom, és még egészséges is.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!