Ismeritek a jó zöldborsmártás receptjét? Minél többre kíváncsi lennék, mert még nem találtam meg az igazit!
Egy verzió:
Meg szoktam törni kőmozsárban nem túl kicsire, de azért ne legyen egybe, mert egyben hagyva nehezen fő ki az íze.
Aztán kicsi olaj/vaj keverékbe kipirítom.
Azért nem csak vaj, mert az megégne, jobb az olaj, de azért teszek bele egy kis vajat, hogy bársonyosabb kellemesebb ízű legyen.
Ezután öntök bele tejszínt, és vagy egy kis vizet, vagy ha van kéznél, akkor egy kis csontlevet.
Aztán besűrítem.
Volt, hogy sokat csináltam úgy, hogy simán keményítővel besűrítettem (keményítőt előtte természetesen vízzel elkeverni) de olyat is sokszor csináltam, (inkább marhához, rostélyoshoz) hogy barna mártás porral sűrítettem be. (ez nem tudom mennyire van boltban, és nagy kiszerelésű iparit használtam.)
A sűrítést mindig picit eltúloztam, aztán ha összeforrt, akkor egy kis konyakkal hígítottam. Ezen kívül csak egy kis sót rakok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!