SOS! Hany percig kell kisütni a fasirtot, olajban, serpenyöben?
Kb 1.5-2 cm vastagot.
Avagy: milyen vastag fasirtot hany percig kell sütni?
Úgy kb. a 10-15 perc.
Ha biztosra akarsz menni, villával beleszúrsz a közepéig, és látni fogod, hogy átsült-e a közepéig, vagy a belseje még esetleg kicsit nyers.
Ha nem vagy benne biztos, egy darabot vágj ketté.
Köszönöm!
Honnan latni pl kettevagva vagy villat beleszurva, hogy nyers? Mashogy nez ki, ahol nyers?
Közben elkezdtem kisütni. Eddig azt gondoltam, hogy a 10 fokozatbol a 4-5 a takareklang, 7-8 a teljes/közepes lang. Legalabbis mas hus...stb sütesekre igy hasznalom.
7-esre allitva 2 perc alatt majdnem megegett az egyik fele, amikor megforditottam. Most 5-re visszaallitottam a maradek idöre, de ujabb 2 perc alatt a masik oldala is olyan szinü lett, ahogy kinez a kesz fasirt...
Mindig igy jarok, emiatt csinalok 2 evente 1-szer.:(
Ha kettévágod, és a közepén a husi még inkább a rózsaszínbe hajlik, mint a külső rész felé, akkor az ott még sületlen.
Én mindig csak forró zsírba teszem bele, de utána leveszem a lángot közepesre, és többször átforgatom a fasírozottat egyik oldaláról a másikra. Amikor már teljesen kész, akkor mind a két oldala olyan színű, mint a sötét csoki.
Sülés közben és meg szoktam szúrkálni, akkor a zsír sülés közben be tud menni a közepébe, látszik, ahogy a húsban levő víz párolog el sülés közben belőle. Amikor pedig kész, akkor már azokon a lyukakon is csak a tiszta zsír habzik ki.
Sohasem sütök-főzök időre, mindig csak ellenőrzöm, hogyan áll, és az alapján állapítom meg, mikor van kész.
No milyen lett?
Most még gyorsan-frissen-hamarosan csinálj legközelebb is, mert akkor hamarabb be tud rögződni, hogyan is kell elkészíteni, és utána nem fogsz parázni tőle.
Köszönöm kerdesedet es a jo tanacsot! :)
Igen, igy, mivel ritkan csinalom, minden ujabb probalkozaskor parazok. Legközelebb lejjebb veszem a höfokot, forro olajba teve azonnal 4-esre allitom, talan ugy... Csak ezt kene eltalalnom. :)
10 perc utan kivül tenyleg "sötet csoki" lett, de milyen sötet... Belül is jo volt. A ferjem egettnek itelte, de azert megevett egyet.
4 eves kislanyom megdicserte, ennyit mar megert a probalkozas. :))
Örülök neki!
Hidd el, inkább a saját szemeddel főzz, ne az órát nézd, a kaját figyeld! Teljesen mindegy hány perc, a kaján fogod azt látni, mikor is lesz kész! További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!