Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek mennyire rontja...

Szerintetek mennyire rontja el a kelt tészta ízét, ha nem a recept szerinti adagokkal sütöm?

Figyelt kérdés
Mondjuk 50 deka lisztet ír, de én csak kb-ra tudom belerakni, vagy a vajat is, a cukrot is a tésztába. (Azt feltételezve, hogy se mérőpoharam, se mérlegem, de kanállal ügyeskedem.)
2012. júl. 17. 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az ízét semennyire, az állagot nagyon elronthatja.
2012. júl. 17. 23:56
 2/6 anonim ***** válasza:
hát lehet nem fog sikerülni. főleg kelt tésztánál az arányok fontosak. pár 100 forintér lehet venni mérleget. szerezz be egyet. könnyebb lesz az élet :)
2012. júl. 18. 00:03
 3/6 anonim ***** válasza:

2,5 decis bögréd csak akad.abba megütögetve, hogy tömörüljön pont 20 deka liszt fér bele. a cukor hasonlóan, de az csak annyit változtat, ha nem ta

lálod el pontosan, édesebb vagy kevésbé édes lesz a tészta.

a vajat meg csak fel tudod osztani . pl 10 1 centis csíkot húzol rá, és máris vághatod a szükséges dekányit.

olyan nagyot nem tévedhetsz.

a nagyanyám csak úgy borította a dobozból a lisztet a tálba, amikor sütött. szemre tudta mi mennyi, de ez régen volt.

vagy felezed, negyedeled stb.

2012. júl. 18. 06:34
 4/6 anonim ***** válasza:
*** nem kell 10 csíkot húzni, csak egy centinként becsíkozni...:))
2012. júl. 18. 06:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi köszi.

Azért kérdeztem, mert találtam 6 receptet is, de mindegyik más arányokkal rakja bele a hozzávalókat egy ugyanolyan kelt tésztás péksütifélébe. Igaz valahol 40, máshol 50 vagy 60 dk lisztel dolgozik, de pl. a 50-nél 15 deka margarint ír az egyik, a másik 5-ot, a 60-nál két kanál margarin, stb, de a kommentek alapján mindegyik recepttel elégedettek. (A cukor mennyisége is változó, valaho 3 evőkanál kell máshol 2 teáskanál, stb.

Szerintem ebből kiindulva variálni lehet.

2012. júl. 18. 07:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Sógornőm evőkanállal mér :)) 1 ek 2 deka :)
2012. júl. 18. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!