Most sütök először és fogalmam sincs mi mit jelent?
Figyelt kérdés
nem tudom, hogy mennyi :15 dkg margarin, 17 dkg cukor és 15 dkg liszt. Fontos lenne, mert holnap lesz anyukám születésnapja és meg szeretném őt lepni a sütivel!2012. júl. 17. 22:17
2/20 anonim válasza:
Konyhai mérlegen kell kimérni ezeket az adagokat, és a recept szerint elkészíteni.
3/20 anonim válasza:
Mi az, hogy mit jelent? Felrakod konyha mérlegre és megméred?
4/20 anonim válasza:
a margarin papírján megszokták jelölni grammban azt hiszem ,tehát csíktól csíkig 50 g.
Nálunk nem mérleg van,hanem olyan "kancsók" amin mértékegységek vannak. cukor van rajta,liszt,víz,rizs ilyesmik. Keress otthon ilyet, hátha találsz :) (nálunk 3 is van, esélytelen ,hogy valahol egy sincs)
5/20 anonim válasza:
Kérj kölcsön a szomszédtól egy háztartási mérleget, mert gondolom azért kérdezed, mert otthon nincs.
Amúgy pl. a Rama margarint ha kinyitod, akkor azon be van jelölve 5 dekánként, tehát levágsz 3 rudat és az a 15 dkg. Sok helyen kapható mércés pohár, amire különböző mértékegységekben és nyersanyagok alapján meg van adva, hogy például hány deka cukrot, vagy lisztet öntöttél a pohárba.
8/20 anonim válasza:
1 evőkanál liszt: 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt: 1,5 dkg
9/20 anonim válasza:
1 kocka margarin általában 21 dekás, ez alapján vágj le belőle kb. 15 dekát. Vagyis a margarin fele 10,5 deka, meg még kell hozzá majdnem a másik fele is. Cukor és liszt... Hátha van olyan edényetek, aminek az oldala be van vonalkázva (pl. a botmixerhez tartozó műanyag edény, vagy bármilyen kimérős)... Ezeken szokott lenni külön milliliter, illetve gramm cukorhoz (sugar) és liszthez (flour). Fontos, hogy rá legyen írva, és hogy jó mércét nézz, mert térfogatra nem ugyanannyi kell. Ha nem találsz ilyen edényt, marad a kanalas módszer: 1 csapott (nem túl lesimítva, de nem is púposan) evőkanál liszt kb. 1,5 deka, egy ek cukor pedig szintén 1,5 deka. Tehát 10 ek liszt és 11,3 ek cukor kell neked. Persze a mérleg pontosabb, de így is meg lehet csinálni. Fontos, hogy normális evőkanalat válassz, ne azt a lapos fajtát. És egy jó tanács: ha kell bele sütőpor, ne tegyél bele többet, mint amit a recept ír, mert könnyen kiszárad tőle a tészta. Sok sikert! Anyud biztos örülni fog! :)
10/20 anonim válasza:
A kanalas kimérés megbízhatatlan. A legjobb a mérleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!