Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Stevia-t vettem, szárított...

Stevia-t vettem, szárított levél formában, de most először és rájöttem, hogy fogalmam sincs mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Annyit értek, hogy teába 1 literhez 1 teatojásnyit áztassak bele, de én szeretném lassan minden ételünkbe a cukrot helyettesíteni ezzel, de hogyan? A szárított levelekkel mit csináljak, hogy "általános édesítőszerem" legyen, amit mindehez tudok használni. És aki már használja, tőle várnék ötleteket, tanácsokat is, hogy milyen arányban használja és az átálláshoz is pár jótanácsot... Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 7. 10:49
 1/2 Ildibaby válasza:
Szia!Én csepp formában vettem és egy csepp kell egy csésze kávéba vagy teába.De sajna a levélből nem tudom hogy kell esszenciát csinálni.Lehet ha beteszed egy beföttes üvegbe és engedsz rá vizet és hütőbe aztatod akkor bizonyára könyebb lenne vele bánni.
2010. júl. 10. 16:52
 2/2 anonim ***** válasza:

3. Stevia kivonat készítése Stevia leveléből

Hozzávalók:

2dl víz

20-25gr Stevia levél

Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a Stevia leveleket és két percig forraljuk. Ezután szűrjük le, majd forró vízben kifőzött üvegcsébe töltsük. Az így elkészített Stevia oldat hűtőszekrényben 6 hónapig eltarható.

(itt találtam: [link]

2010. júl. 11. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!