Hogy kell igazán jó tepsis krumplit csinálni?
Én úgy készítem, hogy a viszonylag apró kockákra vágott krumplit felteszem főzni, de csak addig, mig fel nem forr.
Tehát gyakorlatilag nem főzöm meg, csak feforralom.
Ekkor leszűröm, megszórom borssal és ételízesítővel és egy nagyon kevés olajat teszek az egészre. Ezt jól elkeverem, és teflon tepsiben kiterítve beteszem a sütőbe megpirítani.
Ez így elkészíve pont olyan amilyet Te szeretnél. Nincs kiszáradva, de mivel csak fel van forralva nem pedig megfőzve, nem is esik szét. Nem tocsog az olajban, a fűszerezés pedig egyéni ízlés kérdése.
Én is szoktam tepsis krumplit, de én megfőzöm a krumplit. ha megfőtt azonnal hidegvízbe teszem, így hősokkot kap, nem kell félni, hogy szétesik. persze a vizet cserélni kell, hogy gyorsan lehűljön. szóval, ha meghámoztuk, karikára vágva zsiradékkal kikent tepsibe teszem a felét. erre teszek ami van otthon, felvágott, sonkaamaradék, kolbászkarikákkal, stb.erre egy sor karikázott hagyma, majd befedem a krumplival.
persze soronként sózni, borsozni kell, de kedvenc fűszereinek is használhatjuk, pl bazsalikom, majoranna, egyebek.
sűrű palacsintatésztát készítek, amivel leöntöm a rakományt. ha van egy kis füstölt szalonna, akkor rá lehet szórni a tetejére, plusz még reszelt sajtot.
pirulásig kell sütni.
ha kész, vizesruhára tesszük a tepsit, hogy az alja hűljön egy kicsit. utána szépen kockákra lehet vágni, lapátkanállal tányérra szedni.
kecsappal, majonézzel, vagy valami finom salátával mennyei eledel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!