Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell igazán jó tepsis...

Hogy kell igazán jó tepsis krumplit csinálni?

Figyelt kérdés
A plázában ettem múltkor olyat, ami jól be volt fűszerezve, és nem volt úgy kiszáradva, mint ahogy nekünk szokott itthon. Igaz, nem főzzük meg a krumplit előtte, de félek, hogyha megfőzném, teljesen szétesne, vágni se lehetne normálisan. Ez pedig se nem volt száraz, se az a tocsogós zsíros, olyan pont jó. Ötletek?:)
2012. júl. 15. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kis olaj kis füszer só összekevered letakarod alufoliával azt ha megpárolodott leveszed róla hogy piruljon. mi igy csináljuk és finom.
2012. júl. 15. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Enyhén kizsírozott tepsibe karikázz nyers krumplit, sózd be, borsozd be bőven./tehetsz rá piros paprikát is/ Fektess rá kakastaréjra vágott füstölt szalonnát, szórd meg karikára vágott kolbásszal,rá megint egy réteg krumpli. Tedd a sütőbe, alufólia alatt, s ha megpuhult, süsd pirosra a tetejét.
2012. júl. 15. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy készítem, hogy a viszonylag apró kockákra vágott krumplit felteszem főzni, de csak addig, mig fel nem forr.

Tehát gyakorlatilag nem főzöm meg, csak feforralom.

Ekkor leszűröm, megszórom borssal és ételízesítővel és egy nagyon kevés olajat teszek az egészre. Ezt jól elkeverem, és teflon tepsiben kiterítve beteszem a sütőbe megpirítani.

Ez így elkészíve pont olyan amilyet Te szeretnél. Nincs kiszáradva, de mivel csak fel van forralva nem pedig megfőzve, nem is esik szét. Nem tocsog az olajban, a fűszerezés pedig egyéni ízlés kérdése.

2012. júl. 15. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is szoktam tepsis krumplit, de én megfőzöm a krumplit. ha megfőtt azonnal hidegvízbe teszem, így hősokkot kap, nem kell félni, hogy szétesik. persze a vizet cserélni kell, hogy gyorsan lehűljön. szóval, ha meghámoztuk, karikára vágva zsiradékkal kikent tepsibe teszem a felét. erre teszek ami van otthon, felvágott, sonkaamaradék, kolbászkarikákkal, stb.erre egy sor karikázott hagyma, majd befedem a krumplival.

persze soronként sózni, borsozni kell, de kedvenc fűszereinek is használhatjuk, pl bazsalikom, majoranna, egyebek.

sűrű palacsintatésztát készítek, amivel leöntöm a rakományt. ha van egy kis füstölt szalonna, akkor rá lehet szórni a tetejére, plusz még reszelt sajtot.

pirulásig kell sütni.

ha kész, vizesruhára tesszük a tepsit, hogy az alja hűljön egy kicsit. utána szépen kockákra lehet vágni, lapátkanállal tányérra szedni.

kecsappal, majonézzel, vagy valami finom salátával mennyei eledel.

2012. júl. 16. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és bocsánat, hogy csak most írok vissza, de elmentünk közbe nyaralni. Mindegyiket ki fogom próbálni:) Köszönöm még egyszer.
2012. júl. 22. 10:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!