Hogyan értelmezzem a következő palacsintareceptet (bővebben lent)?
Találtam egy jó palacsintareceptet: [link]
És anyumat akarom meglepni vele, mire hazaér. Nem vagyok valami nagy konyhatündér, most nyáron tanulok főzni anyumtól, és gondban vagyok. Azt írja, 3/4 dl olaj kell - ez azt jelenti, hogy háromnegyed (szerintem ezt), vagy hogy 3 és 4 között? És mikor összegyúrom a tésztát, az olajat ugye nem kell belegyúrni? Tudom, hogy hülye kérdések, csak biztosra akarok menni, nehogy háromnegyed deci olajat használjak, holott mondjuk 3,5-öt kellett volna, vagy ne gyúrjam bele a tésztába (szerintem hülyeség belekeverni a tésztába...), aztán kiderül, hogy ja, kellett volna! Légyszi, válaszoljatok, anyunak igazán jó palit szeretnék csinálni!!! Köszönöm!
A palacsintatésztát nem gyúrod, ha összeállítod a tésztát folyós lesz, tehát nem gyúrod.
Mi robotgéppel szoktuk összedolgozni, pár perc alatt meg van, sokkal egyszerűbb így.
Az olajat is bele kell keverni a tésztába, legalábbis mi is olajos tésztát szoktunk csinálni és nagyon finom szokott lenni. És háromnegyed dl olaj kell bele, én legalábbis úgy értelmeztem.
Szia! :) megmosolyogtalak kicsit, a palacsintatésztát nem gyúrjuk - egyébként igen, bele kell keverned a tésztába az olajat, ami háromnegyed deci, tehát 75 ml. Írja is a recept, hogy csak az első palacsinta előtt kell olaj, mert utána már elegendő, ami kisül a tésztából (ezzel már azt sugallja, hogy valahonnan olaj került bele). Ügyes legyél, szorítunk neked! Majd kérünk beszámolót!
27/N
Igen, bele kell kavarni 1 dl olajnak a háromnegyed részét = 0,75 dl olaj. Ez nem sok, de arra éppen elég, amire kell.
Szurkolok, majd írd meg, hogyan sikerült.
Még valami!
Ha valamelyik palacsinta nem sikerül, elszakad, vagy akármi "baleset" éri, azt nagyon gyorsan meg kell enni, meg ne lással senki!!!!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!