Hogyan készítsek sünitortát?
Kisfiam kedvenc meséskönyvében az anyuka süni formájú tortát készít.
(piskótát süt, összetördeli, összekeveri csokipudinggal, majd sünit formáz belőle. A tetejére ropikat szúr, mint tüskék. A szeme, orra pedig drazsé.)
Szeretnék én is sünitortát, de ez a recept nekem nem jön be. Vagyis a puding-piskóta massza helyett kellene valami, ill, hogy mit szúrhatnék a tetejébe, ami édes lenne.





Túrós torta (a trükk a baracklekvár)
Süni torta. Piskóta alap, belül mogyorós, vagy csokis krémmel, házi baracklekvárral, tortabevonóval leöntve. A tüskék mandula szeletekből vannak.





Sünitorta
Úgy készül, hogy a kisült piskótát kockákra daraboljuk. Egy citrom levében feloldunk 2 kanál mézet és 2 kanál lekvárt, és ezzel meglocsoljuk a tésztakockákat, majd a krém felét is a szirupos tésztához keverjük. Egy kivajazott tésztaszűrőbe öntjük, jól belenyomkodjuk, és 1-2 órára behűtjük (azért a tésztaszűrő, hogy a fölösleges lé kicsorogjon). Ha jól összeáll, akkor egy tortatálra borítjuk, bevonjuk krémmel, és kakaós tortadarával tüskéket szórunk a hátára. Szemet, orrot csokoládédrazséból készítünk. Reszelt zöld marcipánnal füvet is szórhatunk köréje.










Szülinapi süni torta:
4 tojás(külön)
18 dkg cukor
4 evőkanál szódavíz
15 dkg liszt
1 csom.van cuk.
Ebből frankó piskótát sütünk egy kissebb tepsiben.Majd a vasaló talpát papíron körberajzoljuk és sablonként használjuk Laughing A kisült tésztát formára igazítjuk,az orránál ferdén vágjuk a lapot.Gesztenyekrémmel megtöltjük.(én 4 lapra vágtam)
Krém:2 gesztenyemassza,egy ráma és valamennyi cukor,ízlés szerint jó habosra keverve.A süni tetejét,oldalát is megkenjük.Orra ,szeme :mazsola,tüskéi hántolt mandula(elég macera volt azokat felrakni)hátára meg mehet egypár marcipán gyümi:körte,allma Wink





"Eredeti" sünitortarecept, a Manner reklámfüzetből:
Hozzávalók: fél csomag csokipudingpor, 1/4 liter tej, 10 dkg Manner csoki, kb. 40 db Manner babapiskóta, 1/8 kg vaj, 5 dkg porcukor, 10 dkg mandula, ribizlilekvár, rum, kandírozott cseresznye "szem"-nek
A tejet felfőzzük, a pudingport egy evőkanál hideg tejjel elkeverjük, a maradékot feltesszük főzni és ebbe tesszük bele a pudingos keveréket. Egyszer felforraljuk, ebben feloldani hagyjuk a Manner csokit, jól elkeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, lassan belekeverjük a kihűlt pudingot. Egy sor babapiskótát ovális alakot formázva sütőpapírra fektetünk, rákenünk egy egészen vékony réteg krémet. A következő sor babapiskótát megkenjük lekvárral, és a megkent részét fektetjük az első sorra (a krémre). Meglocsoljuk kevés tej+rum keverékével, majd újra krém...stb az eddigiek szerint rétegezzük sünit (ovális halmot) formázva. A következő réteg mindig kisebb legyen, hogy süni forma alakuljon ki. Végül a maradék krémmel bekenjük az oldalát, a süni "orrát" szabadon hagyva, és reszelt csokival beszórjuk. Az "orr" oldalán az "arc" részt kihagyva, beleszúrkáljuk a hosszúkásra vágott mandulákat, ezek a tüskék. Szeme a félbevágott kandírozott cseresznye. Néhány órára hideg helyre tesszük.
Tipp1.: A tiramisuhoz hasonlóan szerintem bele lehet mártani rövid időre a tej+rum keverékébe, ezután megkenni lekvárral, mielőtt rétegezzük a sünit.
A mandula készítése: a barna mandulát fővő vízben blansírozzuk, lehúzzuk a barna héját, a mandulát felezzük és hosszában "hegyes tüskékre" vágjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!