Hogyan kell töltött cukkinit sütni?
Ez egy variáció hús nélkül (de biztosan van fent több is.
Ha a "közönséges" tölteléket (darálthús, rizs, stb.) elkészíted, akkor az pedig a húsos. Én azt a fajtát készítem, a tetejét megkenem tejföllel, megszórom reszelt sajttal is.
Én kapros-tejfölöset szoktam csinálni.
Hosszában kettévágod a cukkinit, kikaparod a belsejét (kuka vagy belerakod a töltelékbe), kicsit megsózod, olajozott tepsibe teszed.
Hagymán darált húst pirítsz, sózod, borsozod, vegetázod (amit használsz ezek közül). A kikapart cukkinit is bele lehet rakni. Ha megsült, tejfölt öntesz rá, és beleszórod az összeaprított kaprot (érdemes frissből csinálni). Összeforralod. Összekevered a főtt rizzsel vagy bulgurral.
Ezzel púposan megtöltöd a cukkiniket és fólia alatt sütöd kb. 1 órát 200 fokon, de addig kell sütni, míg a cukkini puha lesz. Ha puha, leveszed a fóliát, megszórod reszelt sajttal a cukkinit, és rápirítod.
Nagyon finom, és padlizsánnal is működik, csak a padlizsánról sózás után kb. 10-15 perccel le kell törölni a levet, amit eresztett, mert keserű lesz.
Egyszer kaptunk kolbászhúst befűszerezve, azt olajon megsütöttem, belekevertem a bulgurt, ezzel töltöttem meg a zöldséget + sajt, és ez is nagyon-nagyon finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!