Töltött cukkinit szeretnék ebédre csinálni, hogyan kell?
Gondolom húsos étel, legalábbis én azzal szeretném :)
Łeírná valaki hogy szokta csinálni? Láttam tejfölös receptet és nélkülit, nem tudom melyiket próbáljam meg.
Én igy szoktam: a cukkinit hosszában félbevágom (ha nem öreg, akkor nem hámozom, csak megmosom), és a belsejét kiszedem, kivajazott tüzálló tálba fektetem.
A töltelék ugyanolyan, mint a töltött paprikáé (negyed kiló húsra 1 tojás, e dl rizs félig megfözve, 1 kicsi hagyma, só, bors, füszerpaprika jól összedolgozva), ezt kicsit púposan beletöltöm a cukkinifelekbe és izlés szerint le lehet önteni sóvsl és psprikával füszerezett tejföllel. Nagyon kevés vizet öntök alá és a sütöben közepes meleggel párolom kc fél óráig. illetve amig a töltelék megsül. Ha van kedved, a keletkezö levét leöntheted egy kisebb edénybe, finomra vágott kaporral felforrani és világos rántással kicsit besüriteni, ha kell, kevés ecettel utánna izesiteni.
Nálunk igy, kapormártással szereti mindenki.
Hozzávalók:
3 közepes cukkini
30 dkg darált hús
4-5 nagyobb fejű gomba (lehet konzerv is)
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 db csirkemáj
1 db paradicsom
füstölt sajt
só
bors
majoranna
Elkészítés: A cukkinikat megmosom, félbe vágom, a húsukat kivágom, úgy,hogy lehetőleg a héja ne sérüljön meg. A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd bele rakom a darálthúst és az apróra vágott gombát. Sózóm, borsozom, és szórok bele majorannát. A csirkemájat nagyom apróra vágom, majd azt is beleteszem. A paradicsomot és a cukkini húsát összekockázom, és a masszához adom. Amikor megfőtt, belekanalazom a cukkiniteknőkbe, kiolajozott tepsibe teszem, lefedem alufóliával és irány az előmelegített (kb 200 fok) sütő. Amikor a cukkini már puha, leveszem az alufóliát, reszelek rájuk füstölt sajtot és pirosra sütöm.
Sonkás kukoricával töltött cukkini
Hozzávalók:
# 4 cukkini
# 20 dkg sonka
# 1 pohár tejföl
# 1 kukoricakonzerv
# 5 dkg reszelt sajt
# 3 gerezd fokhagyma
# ketchup
# só
# bors
Elkészítés: A megmosott cukkiniket hosszában felvágjuk, eltávolítjuk a puha, magos részét. Ezután sós vízben kb. 3 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk lecsepegni. A belsejét megtöltjük fokhagymával és sóval. Majd egy kis ketchup következik. Erre tesszük a felkockázott sonka és kukorica keverékét (amit sóval, borssal ízesítünk), majd a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Ha ezzel kész vagyunk, zsiradékkal kikent tűzálló tálba/tepsibe helyezzük a cukkiniket, és előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!