Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ment szét a befőttes...

Miért ment szét a befőttes üveg dunsztolás alatt?

Figyelt kérdés
Direkt dunsztos üveg (tehát nem vékony falú), fém tetővel lezárva. Az idei évtől elhatároztam, hogy mindent fémtetővel zárok, mert sok megromlott az év folyamán. 20éve 1 üveg sem ment szét, most mi történhetett? Az idén 6 üvegből kettő elhasadt. És nem is zubogtattam.
2012. júl. 5. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
szar volt ennyi
2012. júl. 5. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is szar volt:S Nagymamám régi 1000éves üvegei ha leejtem se midnig törik össze, de a mai darabok:S

A kérdésedből kiderül, hogy gyakorlott háziasszony vagy, tehát gondolom nem rontottál el semmit akkor valószínű rossz az üveg.

2012. júl. 5. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Mégis magamban keresem a hibát. Ruha volt az edény alján. TAlán meg kellene emelni a fazekat, úgy mint túró készítésnél. És még lassabban melegíteni. Nagyon sajnálom az üveg magozott meggyet. Azt sem tudom, fém tetővel mennyire lehet megtölteni az üveget, mert túlnyomás keletkezik hevítéskor és csak a levegőt lehet sűríteni.
2012. júl. 7. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
egy ujjnyi helyet kell hagyni
2012. júl. 7. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!