Ha a befőttes üveg külső pereme kicsorbult, megromlik a befőtt benne? Pl. ha fóliával zárom.
Ha fóliával zárod, akkor úgyis muszáj tartósítószert rakni rá. Akkor meg mindegy, hogy milyen a pereme.
Nekem anno anyukám úgy tanította, hogy ha tartósítás nélkül, dunsztolással rakjuk el a lekvárt, akkor fontos, hogy mind az üveg, mind a tető hibátlan legyen, különben megromlik. Tapasztalatom nincs vele, mivel nem próbáltam ki.
Észrevettem, hogy csorba, nincs is még beletéve semmi. Az a kérdés, hogy ha megszorulok, kevés lesz az üvegem a befőzési idényre, akkor végszükség esetén használhatom-e vagy biztos megromlik benne a befőtt.
A második válaszadónak. A már kifőtt lekvárt üvegbe rakás után is dunsztolta édesanyád? Vagy csak forrón rakta az üvegbe és ment a dunsztba tartósító nélkül?
"A már kifőtt lekvárt üvegbe rakás után is dunsztolta édesanyád? Vagy csak forrón rakta az üvegbe és ment a dunsztba tartósító nélkül?"
Ne haragudj, nem értem a kérdést. A metódus úgy néz ki, hogy az üvegeket és a tetőket kiforraljuk, forró vízben állnak, így kerül bele a frissen főtt lekvár, és rá azonnal a tető és azonnal a dunsztba. Így lehet megoldani tartósító nélkül. Nyilván a celofán használata kizárt, mert beleolvadna :D Remélem, sikerült válaszolni a krédésedre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!