Hogy is van ez?
Másrészt szedd át több kisebb lábasba, a kisebb adagok hamarabb áthűlnek.
Ha időzavarba kerültem, csináltam már olyat is, hogy a még kissé langyos (nem teljesen kihűlt) főtt ételt is beraktam a hormál hűtőbe, de nem borítottam be.
Igaz, hogy így a belőle távozó hőmérséklet megdobta a hűtő főfokát, de ez csak azzal járt, hogy egy kicsit tovább kellett, hogy menjen az agregát, mint egyébként járt volna.
Elnézést, egy kicsit ellent kell mondanom.
A kihülés alatt egy étel SOHASEM indul romlásnak, nem szaporodnak el benne erjesztő baktériumok.
Télen ugye nyugodtan hagyjuk a fazékban kihülni, holott az étel nem tudja, hogy tél van-e vagy nyár, a környezet hőmérséklete csak akkor számít, ha ezt elérte.
Az tény, hogy cél a minél rövidebb kihülési idő, de ennyire nem kell óvatoskodni. (vendéglős)
Igazad van kedves vendéglős!
De ez függ attól is, hogy tejes, tojásos kaja-e, ill. ahogyan a kérdező írta: van egy 1,5 éves gyermek is, no azért az ő ételét én sem hagynám kint feleslegesen.
Nem azért mert az hamarabb romlik, hanem mert az ő szervezete még nem annyira ellenálló az esetleges erjedésekkel, stb-kel szemben.
"Jobb félni, mint megijedni"
Köszönöm mindenkinek, mentek a kezecskék.
Jelentem ahogy megfőtt kihűtöttem, átettem egy másik edénybe, még hűtöttem és be a hűtőbe. Így voltam nyugodt :) azóta már túl is van a fiam az ebéden :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!