Hogyan kell tócsnit csinálni?
Figyelt kérdés
krumpli főzve vagy nyersen, reszelve? vagy nagyon apróra vágva? kell bele tojás??2009. júl. 9. 16:58
2/5 anonim válasza:
Én így készítem: lereszelem a hibátlan krumplikat, a tálban teszek hozzá ízlés szerint sót, egy pici borsot, egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy összefogja és az állaga miatt könnyen lapítható legyen egy evőkanállal. Szoktam bele tenni egy csipet apróra vágott zellert, vagy petrezselymet is és ha van otthon, egy kevés gombaport, vagy egészen apróra vágott gombát. Palacsinta sütőben szoktam egyszerre kb. három darabot forró olajba, vagy zsírba tenni evőkanéllal és vékonyra lapogatom őket. A kiszedős tálba teszek szalvétát, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Lehet ürsen, de tejföllel is fogyasztani.
3/5 anonim válasza:
krumplit lereszelem, teszek bele sót, borsot, hogy jó íze legyen, lisztet, amenyit felvesz, és pirospaprikát.
4/5 A kérdező kommentje:
Tegnap csináltam vacsorára, de aztán úgy belejöttem, hogy már nem is egészen tócsni lett.
Szóval a hozzávalóim voltak: főtt krumpli reszelve, tojás, liszt, lilahagyma, petrezselyem, vegeta, sültkrumpli fűszer, só, és előtte meg pirítottam a gépsonka felvágottat és azt kevertem még bele. Tejföllel ettük. Isteni finom volt.
2009. júl. 10. 09:38
5/5 anonim válasza:
Édes Kis Tündérem! A tócsnihoz NYERS krumplit kell lereszelni, a többit már hosszasan leírtam a gombás adalékkal az elsők között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!