Hogy kell körömpörköltet főzni?
Én így szoktam:
A körmöket jól megsikálom,aztán felteszem főni úgy egészben(vagy hosszában félbe vágva),sóval vagy ét.íz-vel.Jós ok idő kell neki,ha van kuktád abban gyorsabban megvan,folyamatsona pótlom alatta az elfőtt vizet.Azért nem nyersen darabolom fel mert totál szilánkos lesz az teljesen elrontja.Akkor szoktam levennia tűzről,mikor már totál szétfőtt,ilyenkor kiszedem a léből,csak annyira hagyom hűlni h ki tudjak minden apró csontot szedni belőle.Aztán felkockázom(vagy ahogy sikerül kisebb darabokra vágni).Megcsinálom a szokásos pöri alapot,beleteszem a körmöt,felöntöm a főzőlevével,és kockára vágott krumplit főzök bele,meg pár szem borókabogyót rakok hozzá(ennek elég intenzív az íze és nem jó szétharapni).Ilyenkor már csak addig főzöm,mig a krumpli kész.Mellé szoktam még kenyeret enni.Sokáig tart,de megéri!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!