Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell körömpörköltet főzni?

Hogy kell körömpörköltet főzni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy, mint bármilyen más pörköltöt, hagymát pirítassz, pirospaprika, fűszerek, bele a köröm és főzni jó sokáig, amíg megpuhul, érdemesebb kuktában főzni, abban hamarabb elkészül.
2009. júl. 8. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

A körmöket jól megsikálom,aztán felteszem főni úgy egészben(vagy hosszában félbe vágva),sóval vagy ét.íz-vel.Jós ok idő kell neki,ha van kuktád abban gyorsabban megvan,folyamatsona pótlom alatta az elfőtt vizet.Azért nem nyersen darabolom fel mert totál szilánkos lesz az teljesen elrontja.Akkor szoktam levennia tűzről,mikor már totál szétfőtt,ilyenkor kiszedem a léből,csak annyira hagyom hűlni h ki tudjak minden apró csontot szedni belőle.Aztán felkockázom(vagy ahogy sikerül kisebb darabokra vágni).Megcsinálom a szokásos pöri alapot,beleteszem a körmöt,felöntöm a főzőlevével,és kockára vágott krumplit főzök bele,meg pár szem borókabogyót rakok hozzá(ennek elég intenzív az íze és nem jó szétharapni).Ilyenkor már csak addig főzöm,mig a krumpli kész.Mellé szoktam még kenyeret enni.Sokáig tart,de megéri!!!!

2009. júl. 8. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:
A kuktába teszek olajat és bőséges hagymát pirítok benne.Megszórom pirospaprikával,beleteszem a feldarabolt,lemosott köröm darabokat.Befűszerezem(só,feketebors)felöntöm vízzel kb.annyival,hogy ellepje és lezárom a kuktát.Másfél óra alatt tutira megfő,leomlik a csontról a husika!Főzzél hozzá krumplit sós vízben és egyél sokat!
2009. júl. 8. 14:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Pénteken megfőzöm:))) Nyami már nagyon kívánom:)) (kismama vagyok)
2009. júl. 8. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!3.vagyok és szintén kismama:)
2009. júl. 8. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!