Hogy kell csinálni a zsemlegombocot vadashoz?
Szia! Én így csinálom =( bár tudom h többféle változata van)Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle
füstölt szalonna
1/4 kis fej vöröshagyma
3-4 szál petrezselyem
zsír vagy olaj
1 dl tej
1 tojás
kb. 7 dkg liszt
bors
só
A zsemlét vágd fel (legfeljebb 1 cm-es) kockákra és a szalonnával sütőben pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A nagyon apróra vágott vöröshagymát zsiradékon pirítsd üvegesre, s közben szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. A zsemléhez add hozzá a hagymát, valamint a tejjel elhabart tojást. Sózd, borsozd, s keverj hozzá annyi lisztet, hogy végül jól formázható masszát kapj. Formázz belőle (vizes kézzel) félökölnyi gombócokat, s azokat bő, lobogó, sós vízben főzd ki.
Nagyon finom így, bár sokan kihagyják a hagymát is és a szalonnát is, úgy is próbáltam, csak nekem kicsit ízetlen úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!