Pác vadashoz: olajos-mustáros, vagy ecetes zöldséges lé? Melyik a jobb? Szeletben vagy egészben?
olajs mustáros, és szerintem is szeletelve
A pác/husi mellé dobhatsz babérlevelet, borókabogyót és fokhagymát is.
én a másik véglet vagyok:) egyben beleteszem a húst,abba a fazékba, amiben, majd másnap megfőzöm. sok finom s sárgarépát, gyökeret, egy darabka zellert teszek mellé,borókabogyót, babért, szemesborsot, hagymát, fokhagymát, sót, egy ek. ecetet. ebben teszem fel főni.
ha teljesen omlós, puha a hús ( a nagyobbik húsvilla is könnyen átmegy rajta ) kiemelem és pihentetem, utána szeletelem.
közben a maradék főtt zöldséget botmixerrel pépesítem.
két kanál cukrot karamellizálok, kis vízzel feloldom és azt is a zöldséghez teszem.
utána lisztes-tejfölös habarással besűrítem. ekkor kerül még bele mustár, citromlé, ha kell még egy kis cukor, hogy igazán finom pikáns legyen a vadasmártás.
ebbe teszem vissza a felszelt főtt marhahúst, és melegen tartom.
ekkorra már általában a zsömlegombóc is elkészül, és tálaláskor még teszek az asztalra plusz tejfölt is, ha valakinek még kellene a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!