Nagyon macerás zsemlegombócot csinálni?
Figyelt kérdés
a vadason kívül,mikhez szokták tálalni?
te hogy készíted?
2011. szept. 23. 20:27
1/3 Sárkányfűárús válasza:
Szerintem nem macerás...
Csinálsz végülis nokedlitésztát, amibe a pirított zsemlekockákat belekevered.Ezeket kis gombócokban lobogva forró vízben kifőzöd.
Én szoktam kis friss petrezselymet is tenni a tésztába,így finomabb.
2/3 anonim válasza:
Füstölt szalonnát piritok, és ebben sütöm meg a kis kockára vágott zsemle kockákat. Készitek egy kicsit lazább nokedli tésztát, és ebbe keverem a zsemle kockákat. Forró vizbe kanállal beleszaggatom, és ha feljönnek, kiszedem. Egyet előbb kettévágok, nem e nyers a közepe. Langyos vizzel gyorsan leöblitem. Akármilyen szaftos ételhez jó, akár egy borsos tokány.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi!!
azt hittem sokkal bonyulultabb
2011. szept. 24. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!