Három órán át pároltam 2 fej vörös káposztát. Nagyon nehezen puhult meg, ráadásul keserű lett, nem is tudtam eltüntetni a keserűséget. Hogy lehet ez?
Téli van, meg nyári, és már egy ideje inkább a nyárit kell használni, mert a téli már elég öreg.
Ha mégis téli volt, akkor érthető hogy kemény, és keserű.
Talán úgy lehet tenni ellene valamit, ha reszelés után, pirítás előtt leforrázod, (vagy főzöd negyed óráig) leszűröd, és utána karamellizált cukron pirítod.
De sokkal egyszerűbb nyárit venni, azzal viszont vigyázz, ne nagyon sózd meg, és gyorsan pirítsd, mert az meg gyorsan összeesik.
Ja, és még annyi, hogy ha sima párolt káposzta, akkor a télire a végén tedd rá az ecetet, a nyárira az elején.
Biztosan nagyon vastag eres volt már, az már szinte olyan, mint a torzsája, kissé kesernyés, van, amikor a nagy káposztákat lefosztják folyamatosan a leveleitől, hogy el tudják adni. így egy kisebb fej is lehet, hogy anno 3 kilós volt.
és persze folyamatosan nedvesség nélkül öregszik.
ez sajnos egy rossz vásárlás volt:( cukorral, ecettel esetleg próbálkozhatsz, hogy ehető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!