Mitöl lesz rücskös a fasirt a sütés során? A fasirt
masszába párolva vagy nyersen kell a vörös hagymát bele
tenni?
Figyelt kérdés
A férjem azt mondja,hogy a nagymamája fasirtja rücskös volt amikor kisült .. Nekem még sose sikerült . Sajnos a aki igy csinálta anyósom,és nagymama már nem élnek igy nem tudom megkérdezni..
A hagymát nyersen kell belerakni. Ha nem csinálod nagyon szabályos gombócra, azaz csak épp összefogod, nem hengergeted a kezeid között sokáig, akkor rücskös lesz.
Ha neki ez kell :)))
Mondjuk én is a külső részét szeretem, ami jól meg van pirulva.
2012. febr. 23. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Én foghagymát teszek bele (lereszelve vagy apróra vágva 2-3 gerezdet), azzal finomabb és a masszába nyersen teszem bele. Hogy mitől lesz rücskös? Az nagy valószínűséggel a panírmorzsától.
2012. febr. 23. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Ha sok tojást raksz bele krémes lesz ha keveset akkor száraz rücskös.
2012. febr. 23. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
ja igen egy kicsit össze kell nyomogatni, hogy ne gömb legyen, így rücskös lesz :D
2012. febr. 23. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Az én receptem a párom nagymamájától van, és rücskös az tuti.
Fél kg darált hús, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 tojás, 2 db zsemle vagy kenyérszelet áztatva, kinyomkodva, pirospaprika, és egy fej apró kockára vágott olajon,sózott dinsztelt vöröshagyma.
A fokhagymát összenyomom, nem darabolom. És vizes kézzel kis golyókat formázok belőle, majd prézlibe forgatom és olajban kisütöm.
Jó étvágyat!
2012. febr. 23. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Én még csak rücskös fasírttal találkoztam.
2012. febr. 23. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Én soha nem forgatom prézlibe,mert így nem szeretjük. De nekem is mindig rücskös,mert nem nyomom nagyon össze.
2012. febr. 23. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
A vörös hagymát előtte dinsztelve, de azt a vagdaltba szokták tenni, amit henger formára sütnek és utána szeletelnek. A fasírtba fokhagyma kell. Pogácsa formájúra kell lapítani. Ha zsíros húsból készíted és nem panírozod, akkor lesz rücskös. Ha áruházban vásárolsz húszúzalékot, attól ne várj csodát. Hentesnél szoktam daráltatni az általam kiválasztott húsból és kb. 20-25% zsírszalonnát is daráltatok bele. Úgy az igazi. Persze ez én ízlésem.
2012. febr. 23. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Szerintem attól, hogy ha mondjuk sok kövér rész is van a darált húsban, akkor az tepsiben történő lassabb sütés esetén szépen kiolvad belőle, és formátlanul összébbszottyad ezeken a pontokon, és így rücskös lesz.
2012. febr. 23. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
az a valós igazság, amit az utolsó válaszoló írt. a zsír kisül belőle, a sovány részek és a többi összetevő "rücskösödik" ki belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!