Mitöl lesz rücskös a fasirt a sütés során? A fasirt masszába párolva vagy nyersen kell a vörös hagymát bele tenni?
Figyelt kérdés
A férjem azt mondja,hogy a nagymamája fasirtja rücskös volt amikor kisült .. Nekem még sose sikerült . Sajnos a aki igy csinálta anyósom,és nagymama már nem élnek igy nem tudom megkérdezni..2012. febr. 23. 20:48
11/11 anonim válasza:
én a fasírtba fokhagymát és vöröshagymát is reszelek nyersen.az már részletkérdés, hogy egybesült vagy pogácsa lesz belőle, mert a fasírozás vagdalást jelent, amikor még nem találták fel a darálót, akkor apró darabokra vagdalták a húst,vagyis fasírozták.(német eredetű szó)
az a különbség nálam, hogy az egybesültet nem prézlizem be, hanem vizes kézzel szép simára egyengetem, és így viszonylag egyenletes finom kérget kap sütés közben.
a pogácsákat prézlibe forgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!