Cukkiniből mit lehet csinálni még? / a kirántott, és töltött változaton kívül/ A főzelék jó belőle? Gondolom, hasonlít a tökfőzelékre, nem?
Anyukám szokott belőle főzeléket készíteni, ugyanúgy mint a tököt. És volt már,h savanyúságnak is elrakta.
És nekem az egyik kedvencem pároltzöldségként, hagymával,répával, persze mind apróra vágva, olivaolajon párolva,delikáttal ízesítve nagyon fini:)
Mi köretként is szertjük.
Sárgarápét és póréhagymát felkarikázod, mehpárolod. só, bors, szerecsendióval ízesíted. A cukkinit is felkarikázod, besózod. Kis idő múlva kinyomkodod a levét és hozzáadod a répához. Mennyiségtől függően tojás és liszt keverékével nyakon öntöd és hőálló tálban 20 percig 180 fokon sütöd. Az idő leteltével szórsz rá reszelt sajtot és megpirítod. Bármilyen grillezett és sült húhoz kiváló.
Sült cukkinis penne
Hozzávalók:
fél doboz (25 dkg) penne
3 kisebb cukkini
5 gerezd fokhagyma
sajt
fehérmártás
vaj
só
Elkészítés:
1.) A pennét a szokásos módon megfőzzük forró, sós vízben, majd lecsepegtetjük és egy tálba öntjük.
2.) A cukkinit megmossuk, lehéjazzuk és a sajtreszelő nagy lyukú részén lereszeljük. Teflonba tesszük és egy darabka vajjal pár perc alatt puhára pároljuk, természetesen ízlés szerint sózzuk.
3.) Elkészítjük a fehér mártást. (vaj + liszt + tej)
4.) A pennét összekeverjük a fehér mártással, a cukkinivel, és az áttört fokhagymagerezdekkel, majd egy kivajazott mély tűzálló tálba tesszük, ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Önmagában lecsónak és a sima paprikás, paradicsomos lecsóba is nagyon jó, ha felkockázod.
Ha picik és gyengék, akkor jó eltenni télire vagy kovászosnak.
Én a bolognai raguba is kockázok jó sokat, mert nagyon finom lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!