Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen levest csináljak ami...

Milyen levest csináljak ami hidegen is jó? Gyümölcslevesen kívül.

Figyelt kérdés
Ebben a melegben nem kívánom a forró leveseket. De nem akarok mindig gyümölcslevest csinàlni. Köszi

2012. jún. 20. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

a nem pirospaprikás rántásos levesek, hanem a tejföllel, joghurttal habartak, mind finomak hidegen.

krémlevesek, zöldbab leves kaprosan kis citromlével (ecettel)savanyú krumplileves (ez is fehér)...

2012. jún. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
a krémlevesek jók hidegen :)
2012. jún. 20. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
gazpacho
2012. jún. 20. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Tejfölös-majorannás burgonyaleves, tejfölös-kapros zöldbableves, mindkettőt csak habarva, zsiradék nélkül, szerintem hidegen jobb úgy (a tejföl úgy is zsíros egy kicsit).

Csinálhatsz mindenféle zöldség krémlevest, sóska (nagyon finom, tejszínnel citromlével) zöldborsó, kukorica (utóbbiakat jobb leszűrni egy alapos botmixelés után, hogy ne maradjanak kemény héj részek.

Csinálhatsz gaspacho-t is, az is nagyon finom, és nagyon egyszerűen is lehet jót csinálni. Paradicsomlé (ezt a dobozos paradicsom pürének hazudottat szoktam használni) vágsz bele kicsire uborkát, tv paprikát, só, cukor, balzsamecet, és ha különlegesebbet akarsz, vágsz bele friss bazsalikom levelet, vagy akár mentát is. Mozzarellát is vághatsz bele, úgy még tartalmasabb!

De kovászos uborkából is lehet jó tejes alapú pikáns levest főzni, ami szintén csak hidegen jó. Reszelsz répát, burgonyát, kis vízben megfőzöd, fel engeded tejjel, (kis liszt vagy keményítő mehet bele, hogy sűrűbb legyen,) kaporral ízesítsd. A végén belekevered az összevágott koviubit.

2012. jún. 20. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Paradicsom leves, borsó leves, karfiol leves


Csinálj aludtejet nagyobb méretű poharakban, vagy kisebb méretű üvegekben, és leves helyett ki lehet kanalazni hidegen!

2012. jún. 20. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
hideg bab vagy krumplileves: megfőzöd a kisszemű, fehér babot vagy a felszeletelt krumplit egy félbevágott hagymával és nehány levél babérral, sóval, kevés vízben, aztán az egészet felöntöd jó sok tejjel, összeforralod és a végén beleteszed egy fél citromnak a levét (vagy egy pici almaecetet). Ez, jó hidegen, pogácsával vagy pirítóssal nagyon jó.
2012. jún. 20. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

paradicsomleves-édesen betűtésztával

paradicsomleves-bazsalikomosan reszel sajttal

zöldborsókrémleves

cukkinikrémleves

meggyleves

cseresznyeleves

zöldségkrémleves

2012. jún. 20. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is a gazpachot akartam javasolni, de már lelőtték. Nálunk ma pont az volt. Pirított rozskenyér kockákkal mennyei. :)
2012. jún. 21. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!