Milyen levest csináljak ami hidegen is jó? Gyümölcslevesen kívül.
a nem pirospaprikás rántásos levesek, hanem a tejföllel, joghurttal habartak, mind finomak hidegen.
krémlevesek, zöldbab leves kaprosan kis citromlével (ecettel)savanyú krumplileves (ez is fehér)...
Tejfölös-majorannás burgonyaleves, tejfölös-kapros zöldbableves, mindkettőt csak habarva, zsiradék nélkül, szerintem hidegen jobb úgy (a tejföl úgy is zsíros egy kicsit).
Csinálhatsz mindenféle zöldség krémlevest, sóska (nagyon finom, tejszínnel citromlével) zöldborsó, kukorica (utóbbiakat jobb leszűrni egy alapos botmixelés után, hogy ne maradjanak kemény héj részek.
Csinálhatsz gaspacho-t is, az is nagyon finom, és nagyon egyszerűen is lehet jót csinálni. Paradicsomlé (ezt a dobozos paradicsom pürének hazudottat szoktam használni) vágsz bele kicsire uborkát, tv paprikát, só, cukor, balzsamecet, és ha különlegesebbet akarsz, vágsz bele friss bazsalikom levelet, vagy akár mentát is. Mozzarellát is vághatsz bele, úgy még tartalmasabb!
De kovászos uborkából is lehet jó tejes alapú pikáns levest főzni, ami szintén csak hidegen jó. Reszelsz répát, burgonyát, kis vízben megfőzöd, fel engeded tejjel, (kis liszt vagy keményítő mehet bele, hogy sűrűbb legyen,) kaporral ízesítsd. A végén belekevered az összevágott koviubit.
Paradicsom leves, borsó leves, karfiol leves
Csinálj aludtejet nagyobb méretű poharakban, vagy kisebb méretű üvegekben, és leves helyett ki lehet kanalazni hidegen!
paradicsomleves-édesen betűtésztával
paradicsomleves-bazsalikomosan reszel sajttal
zöldborsókrémleves
cukkinikrémleves
meggyleves
cseresznyeleves
zöldségkrémleves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!