Tésztasalátába mit szoktatok tenni?
Tésztasalit akarok csinálni. Tenni akarok bele jó sok hagymát, paprikát, uborkát, esetleg kukoricát és virslit. Öntetnek talán foghagymás tejfölt csinálni hozzá...
Ti hogy szoktátok csinálni? Mit szoktatok bele tenni? És milyen öntettel készítitek? (mivel fűszerezzem? mi dobná fel??)
Én a zöldségeket apró kockára vágom ( mikor,mi van itthon borsó,bab karalébé,karfiol sbt.) SÓS VÍZBEN NEM TÚL PUHÁRA MEGPÁROLOM,a VÍZBE TESZEK EGY KEVÉS ROZMARINGOT.
én a zoldségeket megpárolom,nem túl puhára A vizbe teszek kevés rozmaringot.Míg a zöldség fő,lilahagymát karikára vágok,egy-két zöldpaprikát is.Készítek ecetes salátalevet, a kihült zöldségeket a hagymához teszem és ráöntöm a salátalevet.Legalább egy-két órát állni hagyom.Van amikor egy éjszakát is.
Majonézt készítek,sok tejföllel.Só,bors,mustár,szerecsendió,oregánó a fűszer.A tésztát kifőzöm,még melegen összekeverem a zöldségekkel és a mártással.Teszek bele apróra vágott szalámit,sonkát,maradék sült húst,sajtot,attól függ,mi van itthon.Az egészet összekeverem,állni hagyom néhány órát és kész.
Alapszósz: 1 nagy pohár tejföl, majonéz, mustár, só, bors, cukor
Kiegészítésként csíkokra vágott marhapárizsi és szeletelt kicsi csemegeuborkák.
Először a tésztával összekeverem az alapot aztán a kiegészítőket bele.
Zöldséget tehetsz bele amennyit akarsz, de a virsli szerintem melegen jó és nem lenne finom a saliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!