Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tésztasalátába mit szoktatok...

Tésztasalátába mit szoktatok tenni?

Figyelt kérdés

Tésztasalit akarok csinálni. Tenni akarok bele jó sok hagymát, paprikát, uborkát, esetleg kukoricát és virslit. Öntetnek talán foghagymás tejfölt csinálni hozzá...

Ti hogy szoktátok csinálni? Mit szoktatok bele tenni? És milyen öntettel készítitek? (mivel fűszerezzem? mi dobná fel??)

2009. júl. 5. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy: majonézt, mustárt és egy nagy tejfölt összekeverek, ebbe belekavarok három-négy darab felkockázott sonkát, két kisüveg felkockázott uborkát, és belereszelek egy darab lilahagymát, majd ráöntöm a kifőzött tésztára, összekavarom és beteszem a hűtőbe egy fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
2009. júl. 5. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a zöldségeket apró kockára vágom ( mikor,mi van itthon borsó,bab karalébé,karfiol sbt.) SÓS VÍZBEN NEM TÚL PUHÁRA MEGPÁROLOM,a VÍZBE TESZEK EGY KEVÉS ROZMARINGOT.

én a zoldségeket megpárolom,nem túl puhára A vizbe teszek kevés rozmaringot.Míg a zöldség fő,lilahagymát karikára vágok,egy-két zöldpaprikát is.Készítek ecetes salátalevet, a kihült zöldségeket a hagymához teszem és ráöntöm a salátalevet.Legalább egy-két órát állni hagyom.Van amikor egy éjszakát is.

Majonézt készítek,sok tejföllel.Só,bors,mustár,szerecsendió,oregánó a fűszer.A tésztát kifőzöm,még melegen összekeverem a zöldségekkel és a mártással.Teszek bele apróra vágott szalámit,sonkát,maradék sült húst,sajtot,attól függ,mi van itthon.Az egészet összekeverem,állni hagyom néhány órát és kész.

2009. júl. 5. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Alapszósz: 1 nagy pohár tejföl, majonéz, mustár, só, bors, cukor

Kiegészítésként csíkokra vágott marhapárizsi és szeletelt kicsi csemegeuborkák.

Először a tésztával összekeverem az alapot aztán a kiegészítőket bele.

Zöldséget tehetsz bele amennyit akarsz, de a virsli szerintem melegen jó és nem lenne finom a saliban.

2009. júl. 5. 22:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a tortellinit szoktam salátának megcsinálni,de biztos jó sima tésztával is,akkor egy kis sonkát vagy valamit vágj bele. Szóval: kaliforniai paprikákat felkockázom (általában mind a 3 szinüt használom) a lila hagymával együtt,ezt összekeverem a tortellinivel. Öntetnek tejfölt és joghurtot összekeverek,sózom és nyomok hozzá egy jó adag mustárt is. Ezt öntöm a tésztára,összekutyulom és várom hogy összeérjen.
2009. júl. 6. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!