Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nézitek amikor vásároltok,...

Nézitek amikor vásároltok, hogy az áru Magyar termék legyen?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 12:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
17%
Nem igazán, ellenben a magyar helyesírásra odafigyelek.
2012. jún. 12. 13:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Én sajnos először az árát vagyok kénytelen megnézni, de aztán az azonos árúak közül a magyart választom.
2012. jún. 12. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha több egyforma termék van, azonos áron, akkor a magyart választom. De ha a magyar a legdrágább, akkor nem.
2012. jún. 12. 13:25
 14/20 oooopti ***** válasza:
mindenképp. vannak bizonyos termékek, amiknél pedig minden esetben magyart veszek, ilyen a tej, nem érdekel, ha a lidl-ben feleannyiért van.
2012. jún. 12. 15:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Én mindig megnézem. Ha jelentős az árkülönbség, akkor sajnos az olcsóbbat veszem. Viszont mindig helyben vásárolok, Tesco-ba és társaiba nem járok.
2012. jún. 12. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Zöldséget, gyümölcsöt, tojást leginkább a piacon nénike kosarából veszek, akkor az biztosan magyar termék.

Hús- és hentesárut maszak hentesnél, aki magyar jószágok húsát árulja.

Inkább a háztartási vegyiáruknál és az egyéb tartós fogyasztási cikkek esetében, (ruházat stb.) nézem a termék árát, és vásárolom az olcsóbbat.

2012. jún. 12. 18:05
 17/20 A kérdező kommentje:
2012. jún. 12. 23:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez eddig szép és jó amit a reklámban mond, csak:

- A saját politikusaink adták el az országot.

- Hagyták leromboltatni a cukorgyárakat

- A külföldi importot is elhiheted h nem a köznép találta ki. Nem nekünk van belőle hasznunk

- Sajnos magyarországon a többség annyira el van lehetetlenítve anyagilag (mert ugye kedves politikusaink szerint 47ezerből meg lehet élni), hogy ha akarná sem tudná megvenni a magyar terméket, mert drágább a külföldinél.

Szóval ez a helyzet. Én ugyan még a szüleimmel élek mert sajnos nem tudok elköltözni (nincs munka, nincs pénz és am a szüleim sem keresnek olyan húú de jól). 22ezer forintot kapok havonta. Ha külön élnék mi lenne? Nem h válogatnék h magyar-e v sem. Nemes egyszerűséggel éhenhalnék.

Egyébként egy kis ésszel sokkal jobban el tudnák adni a magyar terméket. Sztem ha olcsóbban adnák a külföldinél akkor máris sokkal nagyobb lenne a kereslet rá. Így az a kis árcsökkentés is hamar behozná magát.

2012. jún. 13. 07:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Szomorú.

De lehetne ugyanezt látni (ha megcsinálnák), milyen károkat okozott a hazai gazdaságnak először a KGST piac (román gagyi-kereskedések beengedése), ill. utána a rengeteg kínai termék, mellyel beengedték az olcsó, és színvonalon aluli termékek beáramlását. Ezek nyomán tönkrementek a varrodák, a kereskedők százai, ezrei.

2012. jún. 13. 07:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Inkább márkát, árat, mennyiséget nézek. Mindenből van bevált dolog mondjuk, amiből mindig ugyanazt veszem, van magyar termék is (Univer pl)...
2012. jún. 13. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!