Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit illetve menyiért vásárolto...

Mit illetve menyiért vásároltok egy hétre?

Figyelt kérdés

10000ft.-t kéne beosztani egy hétre és úgy hogy változatos legyen. 4en vagyunk. Bár én minden másnap főzők.


Köszönöm


2011. máj. 4. 07:00
 1/5 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy ebből napi hányszori étkezést akarsz kihozni, vagy csak napi egyszeri főttételre gondoltál.

eőször is fel kellene mérni, hogy alap dolgokból mi van otthon, mit kell pótolni.

naggyából meg kellen tervezni egy heti menüt és ahhoz megvásárolni a hozzávalókat.

az akciós szórólapokból eldöntheted, hogy hol vásárolsz és

mi fér bele a keretbe.

ha reggeli , ebéd , vacsora esetleg tízórai is, akkor húzósabb

2011. máj. 4. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen.igaza van az elsőnek,meg kell nézni hogy liszt,olaj,krumpli,cukor,só,hagyma és hasonló alap dolgok vannak e otthon mert ha nem,akkor csak azok egy 5-ös ha egy hétre akarod megvenni,mert ugye egy hétre nem egy kg hagyma vagy krumpli kell...

Legjobban azokkal az ételekkel jársz ha olcsón akarsz főzni amiben krumpli,hagyma,tészta van...

Ezeket lehet turbózni ugye virslivel(paprikás krumpli) és ugye a tojásos ételekkel,meg a tejes dolgokkal...

Pl vacsorára lehet enni tejbegrízt is...

2011. máj. 4. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
oké köszi a segítséget
2011. máj. 4. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Simán menni fog. Mi ketten vagyunk és állítom, simán elég 10.000 forint egy hétre. Ha párom nem lenne olyan válogatós (szinte csak a húsos ételeket szereti), akkor lehetne még spórolni.

Kétnaponta főzök. Van hogy főzelék valami egyszerű feltéttel (fasírt, sült virsli, tojás), aztán jön a tésztaétel (káposztás tészta, krumplis tészta, grízes tészta, húsos tészta...stb), aztán lehet pörköltet gombából vagy húsból, vagy egyszerűen csak főzök valami tartalmas levest (gulyás, bableves, krumplileves) és utána császármorzsa vagy egyszerű bögresüti.


Mindig van a fagyasztóban zöldségkeverék (olcsó s-budget) és ezzel lehet dúsítani a rakott tésztához, rakott húsos rizshez, fasírozotthoz a húst vagy lehet gyors ragulevest készíteni. (és ehhez csak egy marék apró hús kell)


A lényeg hogy tervezd meg egy hétre előre a kajákat és úgy főzz, hogy ne legyen maradék. Tudod, az a legdrágább étel, ami a kukában végzi.

2011. máj. 5. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!!!!
2011. máj. 6. 08:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!