Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azokat kérdezem, akik mindenna...

Azokat kérdezem, akik mindennap főznek. Előre terveztek? VAgy a boltban döntitek el, hogy mit fogtok főzni, vagy találomra vásároltok?

Figyelt kérdés
Olyan rossz mindig kitalálni mit főzzek, meg minden nap boltba szaladgálni ::(:(:(
2009. jún. 17. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én hetente egyszer vásárolok (naponta csak kenyeret, felvágottat), nem tervezem el előre, de ahogy a piacon megyek és vásárolok "összeáll" a heti menü. Úgy körülbelül. Annyi azért mindíg van otthon a mélyhűtőben, a spájzban, hogy 2-3 étkezésre megfőzzek, ha beállít pár vendég.
2009. jún. 17. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nagybevásárlást tartotok vegyél sokféle zöldséget, gyümölcsöt,konzervet,tejterméket stb. és akkor amikor otthon vagy mindig tudsz főzni változatosan azt amit csak megkíváncs. Vagy főzz olyat amihez épp van otthon minden hozzávaló. Így csak néha kell boltba menni, főleg ha sokfélét vásároltok hétvégén.
2009. jún. 17. 21:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Alapvető élelmiszerekből mind van itthon (Liszt,cukor,só,tésztafélék,olaj,zsír stb )

A mélyhűtőben pedig zöldségek,gyümölcsök,különféle húsok egy főzésnyi mennyiségben adagolva.

Vannak ételek,amelykből egyszerre több adagot főzök,és azokat is lefagyasztom.

Ha megkezdek valamit,azonnal felírom,hogy a következő bevásárlásnál tudjam,hogy pótolni kell.

Általában kéthetente vásárolok be.Így csak a tejet,friss zöldséget,gyümölcsöt kell közben vásárolni.Kenyeret itthon sütök,nekem a kenyérsütő nagyon bevált.

Ezzel a módszerrel az itthon levő dolgokból tudok készíteni valamit, és nem fordul elő,hogy főzés közben jövök rá,hogy nincs itthon ecet,sütőpor stb. de ha nincs időm,akkor kiveszem a fagyóból.Leveseket is szoktam lefagyasztani egy zárható tetejű dobozban.Ha kiolvasztom,csak a tészát kell belefőznöm.

2009. jún. 17. 21:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én általában próbálom megtervezni előre a heti menüt, és annak alapján vásárolni.

Alapvető élelmiszereket mindig próbálok úgy felhalmozni, hogy ne lepődjek meg, ha főzőcskéhez kezdek.

Sokszor szoktam nézni a leárazásokat, piros címkéket, és általában ezeket a termékeket meg is veszem, tervtől függetlenül. Ilyenkor csüccsenek le a gép elé, és a neten keresgélek recepteket, ha nem jut eszembe semmi. A mindmegette.hu oldalon nagyon ó receptkereső van, hozzávalók szerint találhatsz kajákat. Nekem ez így bevált, mert mindig új dolgokat, változatosan tudok készíteni.

Üdv :)

2009. jún. 17. 21:49
 5/6 anonim ***** válasza:
hetvegi bevasarlas elott mindig keszitek egy listat a kovetkezo heti menurol,igyekszem ugy alakitani, hogy minden heten beleferjek a keretbe. ez alapjan keszitek bevasarlolistat igy mindig van reggeli, ebed es vacsora hozzavalo, csak el kell kesziteni. a konyhaban tartok egy jegyzetfuzetet, ahova mindig felirom a fogyoban levo alapcikkeket (olaj, fuszer, liszt, cukor,stb.) igy hetkozben ritkan kell boltba menni
2009. jún. 17. 23:57
 6/6 anonim ***** válasza:

én nem mindig a boltban dönötm el.

van amikor a lányom van amikor a férjem kívánságára főzök...

és ha kell valami, akkor elszaladok a boltba...

2009. jún. 18. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!