Azokat kérdezem, akik mindennap főznek. Előre terveztek? VAgy a boltban döntitek el, hogy mit fogtok főzni, vagy találomra vásároltok?
Alapvető élelmiszerekből mind van itthon (Liszt,cukor,só,tésztafélék,olaj,zsír stb )
A mélyhűtőben pedig zöldségek,gyümölcsök,különféle húsok egy főzésnyi mennyiségben adagolva.
Vannak ételek,amelykből egyszerre több adagot főzök,és azokat is lefagyasztom.
Ha megkezdek valamit,azonnal felírom,hogy a következő bevásárlásnál tudjam,hogy pótolni kell.
Általában kéthetente vásárolok be.Így csak a tejet,friss zöldséget,gyümölcsöt kell közben vásárolni.Kenyeret itthon sütök,nekem a kenyérsütő nagyon bevált.
Ezzel a módszerrel az itthon levő dolgokból tudok készíteni valamit, és nem fordul elő,hogy főzés közben jövök rá,hogy nincs itthon ecet,sütőpor stb. de ha nincs időm,akkor kiveszem a fagyóból.Leveseket is szoktam lefagyasztani egy zárható tetejű dobozban.Ha kiolvasztom,csak a tészát kell belefőznöm.
Szia!
Én általában próbálom megtervezni előre a heti menüt, és annak alapján vásárolni.
Alapvető élelmiszereket mindig próbálok úgy felhalmozni, hogy ne lepődjek meg, ha főzőcskéhez kezdek.
Sokszor szoktam nézni a leárazásokat, piros címkéket, és általában ezeket a termékeket meg is veszem, tervtől függetlenül. Ilyenkor csüccsenek le a gép elé, és a neten keresgélek recepteket, ha nem jut eszembe semmi. A mindmegette.hu oldalon nagyon ó receptkereső van, hozzávalók szerint találhatsz kajákat. Nekem ez így bevált, mert mindig új dolgokat, változatosan tudok készíteni.
Üdv :)
én nem mindig a boltban dönötm el.
van amikor a lányom van amikor a férjem kívánságára főzök...
és ha kell valami, akkor elszaladok a boltba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!