Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a nokedlim?

Miért nem sikerül a nokedlim?

Figyelt kérdés
4 tojással csináltam, 2 dl víz, meg 50 dkg liszt. A fakanálról nagyon nagyon lassan csúszott le, jó ragasztó állagú lett, de nem folyós. De mégis a főzésnél nem esnek le a szaggatóról. Vmelyik leesik, de több a kukac. Van amelyik 3 centis is lett, és ahogy szaggattam, szép csíkos az oldala is. :( De miért nem esik le egyből a vízbe? Tilitolis szaggatóm van, nem lapátos.
2012. jún. 11. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Túl sok benne a tojás, azért kemény a tészta. Legközelebb 2 tojás is elég lesz. Időnként vizezd be a tili-tolit, hogy könnyebben csússzon a szaggatón.
2012. jún. 11. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
szerintem is sok a tojás, egy kicsit lágyabbra csináld, és nagyon gyorsan tologasd azt a tilitolit.
2012. jún. 11. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is a tojással van gond, én eszerint a recept szerint csinálom:


[link]


Zöldfülűként, egyedül csináltam, simán ment :)

2012. jún. 11. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
én kb.40dkg lisztehz teszek 1 tojást, vizet lassan adom hozzá, hogy közben lássam, milyen állagú, kell-e még.
2012. jún. 11. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én 6 tojiból csinálom,fél kiló liszttel és annyi vízzel,hogy még folyékony legyen. Teszek bele még b fél dl olajat és szinte ugranak a fazékba,nem tapadnak.Szerintem legközelebb hígabbra csináld.
2012. jún. 11. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a tippeket!!!! :)

Következő pörkölthöz minden ötletet felhasználok.

Előbb még azért utánaolvastam, és tényleg be kell vizezni a szaggatót előtte, eddig ezt nem tettem.

Innen szedtem az ötletet: [link]

De akkor legközelebb kevesebb tojással csinálom.

Hálás köszönet! :)

2012. jún. 11. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gond ha sok a tojás, én is sok tojással szeretem csinálni, mert keményebb lesz, meg finomabb, és nem is ázik.Szóval a sok tojás nem lehet baj.Én inkább arra tippelek, hogy túlkavartad a tésztát, és elkezdett csirízesedni, nyúlosodni.A nokedli tésztáját csak éppen annyira szabad kikeverni, hogy a hozzávalók elkeveredjenek, és soha nem szabad előre bekavarni, mert szintén nyúlósodik állás közben.Úgy kell időzíteni, hogy mire a víz felfő, kb akkorra legyen bekavarva a tészta is.

Én így tanultam, és 22 éve így is csinálom.:)

2012. jún. 11. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Felteszem a vizet, elkezdem előszedni a tálat, lisztet tojást stb. Mire a víz felforr, akkora kikavartam a nokedli tésztáját.

Addig kavarom tésztát, hogy elkezd elválni a kanáltól. Nincs gondom a szaggatáskor.

2012. jún. 11. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!