Miért nem sikerül a nokedlim?
Szerintem is a tojással van gond, én eszerint a recept szerint csinálom:
Zöldfülűként, egyedül csináltam, simán ment :)
Köszönöm Mindenkinek a tippeket!!!! :)
Következő pörkölthöz minden ötletet felhasználok.
Előbb még azért utánaolvastam, és tényleg be kell vizezni a szaggatót előtte, eddig ezt nem tettem.
Innen szedtem az ötletet: [link]
De akkor legközelebb kevesebb tojással csinálom.
Hálás köszönet! :)
Szerintem nem gond ha sok a tojás, én is sok tojással szeretem csinálni, mert keményebb lesz, meg finomabb, és nem is ázik.Szóval a sok tojás nem lehet baj.Én inkább arra tippelek, hogy túlkavartad a tésztát, és elkezdett csirízesedni, nyúlosodni.A nokedli tésztáját csak éppen annyira szabad kikeverni, hogy a hozzávalók elkeveredjenek, és soha nem szabad előre bekavarni, mert szintén nyúlósodik állás közben.Úgy kell időzíteni, hogy mire a víz felfő, kb akkorra legyen bekavarva a tészta is.
Én így tanultam, és 22 éve így is csinálom.:)
Felteszem a vizet, elkezdem előszedni a tálat, lisztet tojást stb. Mire a víz felforr, akkora kikavartam a nokedli tésztáját.
Addig kavarom tésztát, hogy elkezd elválni a kanáltól. Nincs gondom a szaggatáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!