Tésztát gyúrtam, de ragacsos nagyon. Esélytelen, hogy így ki tudjam nyújtani. Már adtam hozzá tejet, mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
2012. jún. 10. 20:11
1/5 anonim válasza:
ha ragacsos lett, akkor nem tejet kellett volna +ba hozzáadni, hanem lisztet...
2/5 anonim válasza:
Ha sok benne a zsiradék, akkor a hűtőben pihentetés után talán gyors mozdulatokkal nyújtható. Tejet nem érdemes adagolni, mert attól még jobban ragad.Lisztet tehetsz hozzá, de akkor meg a süti lehet nagyon "súlyos", tömény.
3/5 anonim válasza:
Az sem mindegy, mennyi ideig gyúrtad... Több tészta (élesztősek) pl először ragacsosak, és ha gyúrjuk még, akkor csak nyúlósak lesznek, és lassan elválnak az edénytől és a kéztől is... pl pizzatészta, aranygaluska tésztája, stb...
Ha nem, akkor kis liszt hozzá...!
Ha nem akarsz sok lisztet hozzá és eleget gyúrtad, akkor nyújtófára szórj lisztet, kapard rá a tésztát, és ott gombócozd liszt segítségével, és így már nem ragad a kezedhez. Kezd el nyújtani, és csak akkor szitálj még alá-fölé lisztet, ha ismét ragadni akar (nyújtúfához/deszkához)... Így ki lehet kerülni a nagyobb lisztmennyiséget.
5/5 anonim válasza:
Igen, lisztet adj hozzá, nyújtás közben alul-felül + nyújtófára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!