Mitől van, hogy nem lehet nyújtani a linzertésztát, pici darabokra szakad? Mit lehet vele csinálni?
Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 22:24
1/5 anonim 



válasza:





A linzertésztával nagyon gyorsan kell dolgozni. A vajnak hidegnek és keménynek kell lennie. Kiszaggatás előtt legalább fél órára hűtőbe kell tenni a tésztát És mielőtt kinyújtod a nyújtófát és a deszkát is be kell vékonyan lisztezni. Ha valamit nem így csináltál akkor van az hogy szakad, vagy odaragad stb...
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
6 órát volt hűtőben, és lisztezek is, de mégis szakad.
Nagyon lassan készül el 1-1 karika! :-(
2009. dec. 23. 22:48
3/5 A kérdező kommentje:
Beliszteztem a nyújtófát is, az sokat segített! :-D
Nagyon szépen köszi!
Kellemes ünnepeket! :-)
2009. dec. 23. 22:57
4/5 anonim 



válasza:





Nagyon szívesen. Kitartás. Sok sikert. Én mindíg a Horváth Ilona szakácskönyvéből csinálom a Linzer koszorú receptjét. Ha szeretnéd begépelem ide csak most épp kölcsön adtam a könyvet :) Fejből meg már nem tudom pedig négy napja sütöttem meg a dupla adagot belőle. Lehet hogy a receptben sincsenek jól az arányok. Sütés nálam hőlégkeverésesben 180 C-on és csak éppen hogy színt kapjon különben megkeményedik. Valamennyit akkor is visszapuhul. Én fémdobozban tárolom és szilvalekvárral töltöm meg. Áldott Karácsonyt nektek is.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha van időd, és Nálad lesz a könyv, akkor begépelhetnéd! :-)
Most végeztem, első próbálkozásnak nem lett olyan rossz! :-)
Még nagyon kemények, de remélem holnap estig majd még puhul valamennyit...!
Elég kevésnek néz ki, lehet, hogy csak a dupla adagnak érdemes nekiállni...
Szép estét kívánok Nektek holnapra! :-)
2009. dec. 24. 00:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!