Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől van, hogy nem lehet...

Mitől van, hogy nem lehet nyújtani a linzertésztát, pici darabokra szakad? Mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
A linzertésztával nagyon gyorsan kell dolgozni. A vajnak hidegnek és keménynek kell lennie. Kiszaggatás előtt legalább fél órára hűtőbe kell tenni a tésztát És mielőtt kinyújtod a nyújtófát és a deszkát is be kell vékonyan lisztezni. Ha valamit nem így csináltál akkor van az hogy szakad, vagy odaragad stb...
2009. dec. 23. 22:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

6 órát volt hűtőben, és lisztezek is, de mégis szakad.

Nagyon lassan készül el 1-1 karika! :-(

2009. dec. 23. 22:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Beliszteztem a nyújtófát is, az sokat segített! :-D

Nagyon szépen köszi!

Kellemes ünnepeket! :-)

2009. dec. 23. 22:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. Kitartás. Sok sikert. Én mindíg a Horváth Ilona szakácskönyvéből csinálom a Linzer koszorú receptjét. Ha szeretnéd begépelem ide csak most épp kölcsön adtam a könyvet :) Fejből meg már nem tudom pedig négy napja sütöttem meg a dupla adagot belőle. Lehet hogy a receptben sincsenek jól az arányok. Sütés nálam hőlégkeverésesben 180 C-on és csak éppen hogy színt kapjon különben megkeményedik. Valamennyit akkor is visszapuhul. Én fémdobozban tárolom és szilvalekvárral töltöm meg. Áldott Karácsonyt nektek is.
2009. dec. 23. 23:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ha van időd, és Nálad lesz a könyv, akkor begépelhetnéd! :-)

Most végeztem, első próbálkozásnak nem lett olyan rossz! :-)

Még nagyon kemények, de remélem holnap estig majd még puhul valamennyit...!

Elég kevésnek néz ki, lehet, hogy csak a dupla adagnak érdemes nekiállni...

Szép estét kívánok Nektek holnapra! :-)

2009. dec. 24. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!