Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kell nyújtani a fagyasztott...

Kell nyújtani a fagyasztott leveles tésztát?

Figyelt kérdés
Olyat sikerült vennem amiben 4 db 17cm X 11cm X 0,5cm téglalap van.Ezt kell még nyújtani vagy ez már így felhasználható állapotban van?Lehet is szaggatni vagy feltekerni?
2010. nov. 11. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, ha szobahőmérsékleten felengedett, akkor lisztezett deszkán még nyújtsd ki a kívánt vastagságra. Ne feledd, hogy a forró (előmelegített) sütőben a többszörösére fog duzzadni! Egy dolgot nem szabad: tovább hajtogatni vagy összegyúrni.
2010. nov. 11. 12:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Mennyire kell kinyújtani?Kakaós csigát csinálok az egyik feléből a másik felét pudinggal tölteném.
2010. nov. 11. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor a 11 cm-s oldalánál nyújtsd kb.2,5-3 mm vastagra. Így téglalap helyett egy majdnem négyzetet kapsz. Előnye: több tekervénye lesz a csigáidnak. Ha a 17 cm-s felén nyújtod, tehát hosszabb és keskenyebb téglalap készül, kisebb, soványabb csigáid lesznek, kevesebb tekervénnyel.

Ezt kend meg a csigák töltelékével (kakaós csiga: kevés olvasztott vajjal megkened és megszórod kakaó és cukor keverékével, pudingos csiga: egyszerűen rásimítod a pudingot), tekerd fel és éles, hideg késsel szeleteld fel vékonyan - így lesznek a csigák. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektesd őket, elég messze egymástól, hogy kedvükre nőhessenek és előmelegített sütőben süsd meg.

2010. nov. 11. 13:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,végül én is így nyújtottam.

Lett kakaós és a pudingos helyett négyzet alakú tésztákat vágtam,egyik felére gyros ízesítésű Medve sajtot tettem ráhajtottam a tészta másik felét amit előzőleg bevagdostam.

Most a hűtőben pihennek,este felé fogom csak megsütni,remélem finom lesz :-)

Köszönöm Nektek a segítséget!

2010. nov. 11. 14:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha még nincs bent a sütőben, a kis négyszögeket sütés előtt kend meg elkevert tojással, így szép fényesek lesznek.

"...Köszönöm Nektek a segítséget!..." Szívesen, mindhárom én voltam :=)

2010. nov. 11. 18:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Természetesen lekentem tojással sütés előtt,és akkor javítom magam: Köszönöm Neked az összes hozzászólást! :-)

Bár a kakaós csigát legközelebb elhagyom,töltve a kis párnácskák sokkal finomabbak.Remélem még sokáig lehet kapni ezt a Gyros ízesítésű sajtot,nagyon finom volt vele a tészta,hétvégén újra sütöm :-P

2010. nov. 12. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!